Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Policija je osumnjičila sedmero osoba sa šireg područja Zagreba da su počinili kazneno djelo trgovanja ljudima i ropstvo na štetu 25-godišnjaka, te više kaznenih djela zlouporabe opojnih droga, teških krađa te iznude na štetu 26-godišnjaka, izvijestila je danas zagrebačka policija.


Policija je utvrdila da su osumnjičenici - šest muškaraca i jedna žena - prijetnjom i uporabom sile te prijevarom, od travnja do 24. svibnja, oštećenog 25-godišnjaka doveli u dužnički odnos, jer im je dugovao novac. Potom su nad njim uspostavili ropski ili njemu sličan odnos prisiljavajući ga da za njih čini razna kaznena djela. Mladić im je na taj način sticao protupravnu imovinsku korist, koju su oni međusobno dijelili.

U policiji je rečeno kako je sukladno Nacionalnom programu za suzbijanju trgovine ljudima oštećenom 25-godišnjaku pružena pomoć i zaštita.

Jedan od sedmero osumnjičenih, 26-godišnji mladić, ujedno je i oštećeni. Od njega su dvojica osumnjičenika iznuđivali novac koji im je dugovao. Zaprijetili su mu da će počiniti nešto nažao njemu ili njemu bližnjima. Inače, 26-godišnjaka, policija tereti za teške krađe i zlouporabe opojnih droga.

Jučer su četiri osumnjičenika uz kaznenu prijavu dovedena istražnom sucu Županijskog suda. Protiv dvojice će kaznene prijave biti podnijete redovnim putem, dok jedna osumnjičenica trenutno nije dostupna policiji te je za njom raspisana potraga.

Policija nastavlja kriminalističko istraživanje na utvrđivanju identiteta i drugih osumnjičenih koji se dovode u vezu s tim kaznenim djelima. (Hina)

Vezani članci Ilustracija (FOTO: Profimedia/Ilustracija) Uspio pobjeći iz pakla: Dvojac prisiljavao muškarca na prosjačenje, tukli ga i zlostavljali Slika nije dostupna Brazil: Oslobođeno 150 robova, među njima i djeca