Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Iznio obranu u DORH-u

Sina šefa zagrebačke policije pustili iz istražnog zatvora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon iznošenja obrane u Državnom odvjetništvu, Saša Burušić, sin načelnika zagrebačke Policijske uprave Gorana Burušića, pušten je iz istražnog zatvora.

Saša Burušić, sin načelnika zagrebačke policije Gorana Burušića, pušten je iz istražnog zatvora nakon što je u Državnom odvjetništvu iznio svoju obranu, potvrdio je njegov branitelj Darko Maržić.

Pročitajte i ovo Ilustracija žene koja je otkupila bezvrijednu narukvicu Policija traga za muškarcem Je li moguće da netko na ovo nasjedne? Pogledajte što je učinila lakovjerna žena Slika nije dostupna Slijedi kaznena prijava Član obitelji šefa zagrebačke policije osumnjičen za prijevaru i krivotvorenje

"Burušić je jučer i danas iznosio obranu nakon čega je državni odvjetnik zaključio da nije nužno da ostane u istražnom zatvoru. Po prijedlogu državnog odvjetnika sudac istrage pustio ga je na slobodu", izjavio je Maržić.

>> Sinu šefa zagrebačke policije određen istražni zatvor

Zbog više kaznenih djela prijevare i krivotvorenja isprava počinjenih tijekom 2011. i 2012. Burušić se u Remetincu nalazio od travnja.

Sina prvog zagrebačkog policajca sumnjiči se da je krivotvorio dokumentaciju nekoliko tvrtki u kojima je prikazivao da su razne osobe njihovi zaposlenici, iako oni to nisu bili. Potom je pomoću takvih krivotvorina navodno "realizirao kredite za sebe i druge, na štetu većeg broja osoba koje su te kredite potom morale otplaćivati".

Kada se za navodne nezakonitosti 27-godišnjeg Burušića doznalo u javnosti ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić nije prihvatio ostavku načelnika zagrebačke policije, iako je Goran Burušić svoj mandat stavio na raspolaganje. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene