Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Iz Salzburga u Remetinec

Sanader će za izručenje imati poseban tretman

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Idućeg tjedna Ivo Sanader ćeliju u Salzburgu nakon više od pola godine zamijenit će onom u Remetincu. Proces izručenja u posljednjoj je fazi. Sanader će i za izručenje imati poseban tretman.

Dopuštenje za povratak u Hrvatsku Sanader čeka od austrijske ministrice pravosuđa. 'Zahtjev je još u ministarstvu pravosuđa. Vjerujemo da će idućih dana biti potpisan i vraćen sudu u Salzburgu koji će nakon toga s ministarstvom unutarnjih poslova dogovoriti točan datum izručenja', rekla nam je Dagmar Albegger, glasnogovornica austrijskog ministarstva pravosuđa.

Pročitajte i ovo Ilustracija Stečaj Geofota Avion Sanaderova suradnika ide na dražbu Jadranka Sloković (Foto: Dnevnik.hr) Jadranka Sloković Odvjetnica nije znala da je Sanader u bolnici: ''Bio je na visokim temperaturama u ćeliji okrenutoj prema suncu''

Detalje same akcije dogovaraju dvije policije. Ako je suditi prema slučaju Vladimira Zagorca, Sanadera čeka 300-tinjak kilometara vožnje u policijskom vozilu do bečkog aerodroma gdje će ga preuzeti djelatnici hrvatskog Interpola. Do Zagreba će vjerojatno redovitom zračnom linijom.

Detalje izručenja policija je proglasila tajnim podatkom pa ne žele ništa otkriti. Vladimir Zagorec je primjerice od zračne luke do remetinečke ćelije prevezen starom velikogoričkom cestom da bi se izbjegla gužva na ulasku u Zagreb. Jedno je sigurno ništa se neće prepustiti slučaju ni na zemlji ni u zraku. Stručnjaci za sigurnost ne vjeruju da bivši hrvatski premijer nije pod većom prijetnjom. Pa zato, tumače stručnjaci, nema ni razloga za jake sigurnosne mjere.

'Mislim da će to proći dosta glatko i neprimjetno', smatra Bono Marjanović, stručnjak za sigurnost. Marjanović na Sanaderu ne očekuje ni zaštitni prsluk ni lisice kao kod lanjskog izručenja opasnog kriminalca Srećka Kalinića zvanog Zver Srbiji pod okriljem noći. 'Tu bi čak slobodno dodao i umješnost odvjetničkog tima koji će eventualno viza vi zdravstvenog stanja pritvorenika možda ipak dogovoriti i neku galantniju varijantu', ističe Marjanović. Sanader još otežano hoda zbog nedavnog uganuća noge. Izbjegne li Zagorčev scenarij s lisičinama, zasigurno neće suočavanje s brojnim optužbama.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene