Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pucao na mladež HDZ-a

Pucao na mladež HDZ-a koja je u gluho doba noći lijepila plakate

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nešto iza ponoći u Samoboru je došlo do incidenta u kojem je 69-godišnji muškarac pucao po trojici mladića koji su lijepili predizborne plakate. Upozorenja nije bilo.

Više hitaca iz vatrenog oružja probudilo je stanovnike naselja Konšćica u Samoboru, nešto iza ponoći. Iz PU zagrebačke doznajemo kako je muškarac (69) iz zasad neutvrđenih razloga zapucao prema trojici mladića, koji su u to vrijeme lijepili predizborne plakate HDZ-a.

Pročitajte i ovo Željko Cvrtila i Ivan Čorkalo, reporter Dnevnika Nove TV Ilegalno oružje Cvrtila o pucnjavi na zagrebačkim ulicama: ''Treba više policije na cesti, a manje u kancelarijama'' Policija na terenu nakon pucnjave na zagrebačkoj Trešnjevci Pucnjava na Trešnjevci VIDEO Užas u Zagrebu: U muškarca ispalio nekoliko hitaca pa pobjegao!

>> Pucao na dočeku, pa dio sela ostao bez struje

U incidentu nitko nije, na svu sreću, ozlijeđen, ali je oštećen parkirani Citroen C4 zagrebačkih registracijskih oznaka i to krhotinom betonskog stupa, kojeg su meci pogodili.

Policija je privela 69-godišnjeg muškarca zbog kriminalnog djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom. Kriminalističko istraživanje je u tijeku.

HDZ-ovci najoštrije osudili incident

U HDZ-u su danas najoštrije osudili noćašnji oružani napad na članove stranačke Mladeži koji su lijepili plakate u Samoboru, a uvjereni su da je taj incident posljedica 'naelektrizirane' izborne kampanje, za koju krive aktualnu gradsku upravu.

'Najoštrije osuđujemo pucanje na članove naše Mladeži dok su lijepili plakate. Pozivamo sve da ovi izbori prođu u demokratskom i tolerantnom ozračju, a od državnih tijela tražimo da procesuira i kazni počinitelja u skladu sa zakonom', rekao je potpredsjednik stranke i predsjednik HDZ-a Zagrebačke županije Dražen Bošnjaković na izvanrednoj konferenciji za novinare u središnjici stranke.

One kojima se HDZ ne sviđa uputio je da svoj stav izraze na nedjeljnim izborima i da se suzdrže od incidenata. 'Ovo su ipak izbori i ovakve stvari se ne smiju događati', poručio je Bošnjaković.

Iako, po neslužbenim informacijama, policija incident ne dovodi u vezu s politikom, predsjednik samoborskog HDZ-a Tomislav Masten uvjeren je da je incident posljedica prežestoke kampanje za lokalne izbore. Ne vjeruje ni u objašnjenje da je 69-godišnjak na HDZ-ove volontere pucao misleći da su lopovi.

'Policija će utvrditi stvarne razloge, ali teško mogu povjerovati da bi netko za ljude koji se kreću isred njegove kuće, i to s druge strane ceste, pomislio da su lopovi', rekao je Masten.

'Još mi se tresu noge'

Novinarima se požalio da mu se od incidenta 'još tresu noge', jer je upravo on poslao Mladež da lijepi plakate. 'Da se nešto dogodilo, ne znam što bih rekao njihovim obiteljima', kazao je Masten, koji za sve krivi gradsku upravu, koja je, kaže, 'naelektrizirala situaciju'.

Ustvrdio je da samoborske vlasti prijete zaposlenicima gradskih tvrtki i ustanova koji se žele angažirati u kampanji.

Incident je osudio i član Predsjedništva Mladeži HDZ-a na nacionalnoj razini Tvrtko Lovrić. 'Napadnuti su mladi ljudi koji su zastupali svoje stavove, kao što su nedavno napadnuti i volonteri koji su prikupljali potpise za referendum', rekao je Lovrić, ocijenivši da ti napadi 'upućuju na oblik liberalnog fašizma'.

Na konferenciji je bio i jedan od napadnutih mladića Martin Komes, koji je ispričao da su lijepili plakate nikog ne izazivajući i da su se 'bez upozorenja, odjednom našli pod rafalnom paljbom'.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene