Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Niz akcija spašavanja na moru

S djetetom otplutao na zračnom madracu, morali ih spašavati

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog jake bure na Jadranu, Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC) koordinirala je danas niz akcija spašavanja osoba koji se svojim plovilima nisu mogli vratiti do kopna.

U Pašmanskom kanalu oko 13 sati muškarca na skuteru koji je zbog kvara motora plutao po moru dok ga je vjetar nosio prema Pašmanu spasila je brodica u prolazu.

Djelatnici parka prirode Kamenjak spasili su tri češka državljanina s otočića Fenoliga koji se zbog bure i valova nisu mogli vratiti do kopna a koji su doplovili s rta Kamenjak.

Oko 16 sati trajala je akcija spašavanja muškarca s djetetom na zračnom madracu ispred naselja Punta Skala kod Petrčana. Upućeni su Lučka kapetanija Zadar i policija, no ubrzo je od centra 112 stigla dojava da je u spašavanje s obale krenuo muškarac s brodicom na vesla koji ih je uspio vratiti na obalu u Petrčane.

Spasilac kampa Galeb kod Omiša oko 18 sati dojavio je vijest o prevrnutoj jedrilici s dva člana posade, koju je do kampa Galeb doteglio gliser u prolazu. U spašavanje je bio upućen brod LK Split 'Pojišan'.

Zbog ozlijeđenog člana posade pomoć je zatražila i jedrilica 'Mali mrav' sa stranom posadom. Nakon što je s jedrilice zatražen i tegalj zbog kvara motora, na mjesto je upućen brod šibenske kapetanije te je o svemu obavještena tvrtka za tegljenje na moru 'Sea Help'. Tegljenje nije bilo potrebno jer je u međuvremenu posada popravila motor na jedrilici. Zbog jakog vjetra i valova ozlijeđenoga se nije moglo prebaciti na brod kapetanije koji je dopratio jedrilicu do Vodica gdje je ozlijeđenog preuzela hitna medicinska pomoć. (Hina)

Pročitajte i ovo Spašavanje Mađara - 4 Unatoč jakom jugu VIDEO Novljani o spašavanju turista koji su usred nevremena na luftiću otišli do otoka: "Vidjelo se na njima da su bili u jako velikom strahu, tresli su se" Spašavanje Charlesa Gregoryja Najgora noć VIDEO Spašen nakon 35 sati provedenih na otvorenom moru dok su oko njega plivali morski psi: "Bio je nasmrt preplašen"

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene