Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sud odbio žalbu

Roko Mijić oslobođen optužbe za skrivanje topničkih dnevnika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prema presudi Roko Mijić nije skrivao topničke dnevnike već je riječ o materijalu kojeg je koristio za diplomski rad.

Županijski sud u Splitu odbio je žalbu Općinskoga državnog odvjetništva za ukidanje prvostupanjske presude Općinskoga suda po kojoj je u veljači 2010. Roko Mijić oslobođen optužbe za skrivanje topničkih dnevnika, potvrdio je Županijski sud u Splitu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Visoki kazneni sud Mladić spolno zlostavljao dijete: Ipak ide u zatvor KB Sveti Duh Pravomoćna presuda Sud odlučio: Otkaz patologu nakon skandala na Svetom Duhu bio je nezakonit

'Odbacivanjem žalbe Općinskoga državnog odvjetništva Županijski sud potvrdio je presudu splitskoga Općinskog suda kojom se Roka Mijića oslobađa optužbe za posjedovanje topničkih dnevnika", izjavio je glasnogovornik Županijskoga suda u Splitu Neven Cambi.

>> Umirovljeni brigadir Mijić nije prikrivao arhivsku građu

Umirovljeni brigadir Hrvatske vojske (HV) Roko Mijić u vrijeme vojno-redarstvene akcije Oluje bio je zamjenik zapovjednika Operativne grupe iz Sinja Ante Kotromanovića.

U veljači 2010. godine Općinski sud u Splitu oslobodio ga je optužbe za skrivanje topničkih dnevnika iz Oluje. U obrazloženju oslobađajuće presude Općinski sud u Splitu naveo je kako nije riječ o topničkim dnevnicima, nego o materijalu koji je Mijić rabio za diplomski rad 'Operativna iskustva iz operacije Oluja Zbornog područja Split'. (Hina)


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene