Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Robovlasništvo kod Poreča: Na imanju zatočio pastira!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Državljanin Makedonije, 29. godišnji Š.R. s privremenim boravištem u okolici Poreča, uhićen je u petak, 18. srpnja, te istog dana priveden istražnom sucu Županijskog suda u Puli zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo trgovine ljudima i ropstva.

Š.R. je na svojem poljoprivrednom imanju u mjestu Starići kod Poreča od početka godine do sredine ovog mjeseca prisilno držao zatočenog, uz fizičko i psihičko zlostavljanje, 22-godišnjaka iz Bosne i Hercegovine, koji je kod njega došao raditi kao pastir, uz obećanu novčanu naknadu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Dobit će odštetu Oslobođen nakon 32 godine: Zatvorili ga za trostruko ubojstvo koje nije počinio Slika nije dostupna Prokrijumčarili ga OSUĐENI NA ZATVOR Bračni par 24 godine držao Nigerijca kao roba

Makedonac ga je, međutim, tjerao na prisilni rad bez naknade, fizički ga zlostavljao, izgladnjivao i zastrašivao te mu oduzeo sve osobne dokumente. Stanovao je u drvenoj baraki neprimjerenoj za život te je svakoga dana morao raditi od četiri sata ujutro do ponoći.

Preplašeni mladić je u četvrtak, 17. srpnja, skupio hrabrost i nazvao porečku policiju tražeći pomoć. Trenutno mu je Crveni križ pronašao odgovarajući smještaj u Hrvatskoj gdje će dobiti svu potrebnu pomoć. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene