Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nepravomoćna presuda

Ringwald i njegova majka osuđeni zbog preprodaje marihuane

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stipe Ringwald i njegova majka Vanja nepravomoćno su osuđeni zbog organizirane preprodaje marihuane.

Županijski sud u Splitu nepravomoćno je Ringwalda osudio na pet godina i četiri mjeseca zatvora. Njegova majka Vanja osuđena je na dvije godine zatvora, a suoptuženici - Vice Mihaljević i Darko Vukšić na po pet godina zatvora.

Pročitajte i ovo Ilustracija 77 kilograma Policija presrela automobil, bio je pun droge, a vozio ga je - policajac Zapljena droge - 3 Nanjušio ih Policija sa službenim psom pretražila sumnjivi kamion na odmorištu: Pogledajte što su pronašli

Predsjednik sudskog vijeća Bruno Klein donio je rješenje po kojem se svima njima oduzima nezakonito stečena imovinska korist od prodaje marihuane. Prvooptuženi Stipe Ringwald ostao je bez 35.000 kuna, drugooptuženi i trećeoptuženi Vukšić i Mihaljević bez 30.000 kuna, a Stipina majka Vanja bez 5.000 kuna.

Oni su uhićeni početkom 2010. godine, kada su nabavljali marihuanu iz susjedne Bosne i Hercegovine.

Po optužnici Županijskoga državnog odvjetništva, Stipe je bio zadužen za nabavu droge, koju je iz Bosne i Hercegovine do Šibenika donosio Vukšić. Drogu je zatim preuzimao Mihaljević i nosio je Vanji Ringwald. Marihuanu su prepakiravali u manje paketiće za raspačavanje. Uspjeli su u dva puta prodati nekoliko kilograma marihuane vrijedne više od 240 tisuća kuna.

Svoj trojici produžen je pritvor, a majka Stipe Ringwalda Vanja do provomoćnosti presude bit će na slobodi. Stipe Ringwald bivši je automobilistički prvak, danas poznatiji po brojnim kaznenim prijava, njih više od stotinu. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene