Obavijesti Video Pretražite Navigacija
RAZBIJEN NARKO LANAC

Zbog preprodaje marihuane, kokaina i amfetamina u Rijeci uhićeno 30-ak osoba

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog sumnje da su se udružili radi preprodaje droge na riječkom području uhićeno je tridesetak osoba, od kojih je dvanaestoro u srijedu privedeno na ispitivanje u riječki Uskok, a ostali će tamo biti dovedeni tijekom četvrtka.

Neslužbeno se doznaje da će nakon ispitivanja u Uskoku osumnjičeni biti dovedeni kod suca istrage riječkog Županijskog suda, koji će odlučivati o prijedlogu Uskoka da im se odredi istražni zatvor.

Pročitajte i ovo Ilustracija Rutinska kontrola Zaustavila ga policija, a nakon provjere oduzeli mu auto i ispisali ogromnu kaznu Zaplijena marihuane u Kaštelima Zaplijena u Kaštelima Spazio policiju pa krenuo bježati: Nije stigao daleko, a kod sebe je imao veću količinu droge

Navodno se ova skupina dilera udružila zbog preprodaje marihuane, kokaina i amfetamina, a taj su narkolanac organizirali prije pola godine na širem riječkom i opatijskom području.

USKOK U AKCIJI Dvije bivše tužiteljice pogodovale sinu šefa zagrebačke policije?

Priopćenje Uskoka o ovom slučaju očekuje se tijekom dana.

U akcijama "Bara1" i "Bara 2" uhićeno 27 preprodavača droge iz triju skupina

U policijskim akcijama razbijanja triju skupina preprodavača droge, nazvanim "Bara 1" i "Bara 2", u dva dana zaplijenjeno je 19 kilograma marihuane, pola kilograma amfetamina i manje količine drugih droga, te je uhićeno 27 osoba, od kojih je 16 predano pritvorskom nadzorniku, rečeno je u četvrtak u primorsko-goranskoj Policijskoj upravi.

Kriminalističko istraživanje lanca preprodaje droge pokrenuto je u travnju ove godine, a rezultat je podizanje kaznenih prijava protiv 37 osoba i prekršajnih prijava protiv tri, rekao je na izvanrednoj konferenciji za novinare voditelj Službe kriminaliteta droga primorsko-goranske PU Hari Brnad.

U akciji uhićenja i pretraga stanova u dva dana ovoga tjedna sudjelovalo je više od 150 policijskih djelatnika iz PU primorsko-goranske i zagrebačke. Među 27 uhićenih osoba jedan je strani državljanin, te je više žena, rekao je Brnad.
Utvrđeno je da su skupine opskrbljivale marihuanom, kokainom i amfetaminima više od 100 konzumenata droge na širem riječkom području.
Uz zaplijenjenu drogu kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su krajnjim korisnicima osumnjičeni prodali više od 12 kilograma marihuane. Dio droge je dolazio iz jedne od zemalja Europske unije, a dio iz Zagreba, kazao je Brnad.

Dvadesetčetiri osumnjičene osobe su u nadležnosti USKOK-a, dodao je.
Šesnaestoro predanih pritvorskom nadzorniku danas će biti dovedeno kod sudca istrage Županijskog suda u Rijeci, koji će odlučiti o prijedlogu USKOK-a za određivanje istražnog zatvora.

Zapljenjena droga na narko tržištu doseže cijenu od 1,9 milijuna kuna.

Nekoliko osoba među uhićenima je već osuđivano i odsluživalo je zatvorske kazne zbog preprodaje droge ili drugih kažnjivih djela, naveo je. I u ovoj policijskoj akciji razotkriveno je više drugih oblika kriminaliteta, uz prodaju droge, kao što su nasilje ili nanošenje teških tjelesnih ozljeda, rekao je Brnad.

Načelnik primorsko-goranskog Sektora kriminalističke policije Željko Kruneš pohvalio je uspjeh Službe kriminaliteta droga, ocijenivši da su ovo bile jedne od najboljih policijskih akcija u posljednjih nekoliko godina na području primorsko-goranske PU. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene