Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Rijeka: Razbijen lanac krijumčara ljudima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policijska uprava primorsko-goranska izvijestila je na izvanrednoj konferenciji za novinstvo u Rijeci da je prekinut lanac osoba koje su nezakonito prebacivale Albance preko državne granice.

Policijska operacija, nazvana "Učka", provedena je u suradnji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (USKOK) od druge polovice prošle godine do noći između 22. i 23. siječnja ove godine , kada je većina osumnjičenih uhićena, kazao je zamjenik ravnatelja USKOK-a Robert Petrovečki.

Pročitajte i ovo Auto u kamionu pokušao ga prošvercati FOTOGALERIJA Carinike šokiralo što su pronašli ispod cerade kamiona Lov na krivotvorine - 3 Domišljati lopovi Žestoka borba protiv krijumčara novca! Carinici u pošiljci otkrili posebni papir: "U prošloj godini zaplijenjeno 340 tisuća eura krivotvorenih novčanica"

Kazneno je prijavljeno 10 osoba, od kojih je jedna u bijegu. Petero je državljana Hrvatske, a četvero iz BiH. U dobi su između 24 i 46 godina.

Danas ujutro dežurnom je istražnom sucu Županijskog suda u Rijeci privedeno petero osoba.

Na čelu skupine su, kazao je načelnik Odjela organiziranog
kriminaliteta Policijske uprave primorsko-goranske Branimir Liker, 43-godišnji muškarac i 28-godišnja žena iz Velike Kladuše, državljani BiH.

Osumnjičeni hrvatski državljani, po policijskim saznanjima, nisu bili u vrhu skupine, već su bili vozači, vodiči ili su pružali sklonište prebacivanim osobama.

Policija je utvrdila da je skupina prebacivala Albance iz Albanije, Srbije, s Kosova i iz Crne Gore u zemlje zapadne Europe. Okupili bi zainteresirane na Kosovu te ih šumskim putevima vodili preko BiH i Hrvatske do Slovenije.

Pravci kretanja skupina prolazili su blizu graničnih prijelaza Ličko Petrovo Selo, Bajakovo, Babina Greda i Maljevac. Albanci su podijeljeni u skupine od desetak osoba te tako prebacivani preko granice.

Policija je utvrdila da je u posljednjih nekoliko mjeseci tako
prevedeno najmanje 60 osoba te da su osumnjičenici zaradili najmanje 72.000 eura. Naime, cijena prebacivanja od Kosova do Slovenije bila je između 800 i 1200 eura.

Tijekom akcije pretražene su kuće i stanovi kojima su se koristili osumnjičenici, a pronađeno je nešto novca i mobitela.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene