Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na Županijskom sudu u Rijeci danas je iznošenjem obrane i nalaza vještačenja nastavljeno suđenje za trostruko ubojstvo, koje su prije godinu dana u neboderu u naselju Vežici počinili Ivan Dvorski (22), Luka Obrovac (23) i Rene Ljubojević (21) te zatim zapalili stan.


Po optužnici oni su noću provalili u stan na 12. katu, kako bi oteli novac Đaniju Vukoši, koji je živio s ocem Benitom i djevojkom Mirjam Švaljek te su, kako bi uklonili tragove ubojstava, zapalili stan i pobjegli.

Vezani članci Liječnica obiteljske medicine dr. med. Silvestra Kolega (Foto: Dnevnik.hr) Obrovac i dalje bez liječnika, alarmantno je i na otocima: "Mladi liječnici traže specijalizaciju, stan i ostale beneficije" Doktor Jusup iz Obrovca (Foto: Dnevnik.hr) Zašto liječnička komora nije reagirala na slučaj Obrovac? "HZZO i Ministarstvo jedini imaju ovlasti"

U početku suđenja u listopadu prošle godine sva trojica su se očitovala da se ne smatraju krivima.

Dvorski se danas branio šutnjom, pa je pročitan njegov iskaz u policiji, u kojemu je opisao pojedinosti ubojstva i podmetanja požara i naveo da se želio domoći novca, ali da nije htio ubiti.

Branitelji su tvrdili da Dvorski nije potpisao taj iskaz i priznanje, ali je grafološkim vještačenjem, koje je danas predočeno na sudu, utvrđeno da jest.

Obrovac je rekao da se zatekao "u krivo vrijeme na krivu mjestu", da nije znao što će se dogoditi, da nije ubio te da mu je žao zbog ubojstva.

Ljubojević je kazao da nije narkoman i ubojica te da je s bivšom suprugom Đanija Vukoše i njegovom djecom bio u dobrim odnosima.

Sudski vještaci za požare danas su potvrdili da je požar u stanu u kojemu je ubijeno troje ljudi bio podmetnut te da je prije dojave policiji i vatrogascima požar trajao oko sat vremena, a temperatura u stanu dosegnula 600 Celziusovih stupnjeva.

Suđenje će biti nastavljeno potkraj travnja do kada bi trebalo biti obavljeno i psihijatrijsko vještačenje optuženika.