Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Podignuta optužnica

Muškarac (78) iz Rijeke optužen za pedofiliju nad djevojčicom mlađom od petnaest godina, prijeti mu do osam godina zatvora

Pedofil, ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) - 2
Pedofil, ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr
Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci podiglo je optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1942.), kojeg tereti da je tijekom 2014. na području Primorsko-goranske županije u više navrata počinio bludne radnje prema djetetu (2006.) znajući za njegovu dob.

Optužen je zbog počinjenja dvaju kaznenih djela spolne zlouporabe djeteta mlađeg od petnaest godina, priopćeno je u četvrtak iz riječkog Općinskog državnog odvjetništva.

Pročitajte i ovo Jeffrey Epstein Očekuje se još Objavljeni novi dokumenti iz tužbe protiv pedofila Epsteina: Njegov zaposlenik ispričao koga je sve vidio Ilustracija slučaj iz BiH Pedofil iz Posušja pušten iz zatvora zbog uzornog ponašanja, reagirala ogorčena majka žrtve

Okrivljenika se, nakon provedene istrage, također tereti da je od rujna 2018. do rujna 2019., iskorištavajući odnos bliskosti i povjerenja, počinio bludnju radnju prema istom djetetu te da je u više navrata pokušavao ponoviti bludne radnje, što je "kod oštećenice izazvalo osjećaj straha i uznemirenosti", navodi se u priopćenju.

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci predložilo je u optužnici da se protiv okrivljenika produlji istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Dokaže li mu se krivnja, očekuje ga kazna zatvora u trajanju od jedne do osam godina.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene