Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Direktor poduzeća

Riječanin osumnjičen za gospodarski kriminal 'težak' 27 milijuna kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Karlovačka je policija 50-godišnjeg Riječanina, kao odgovornu osobu poduzeća iz Rijeke prijavila ogulinskom Općinskom državnom odvjetništvu zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo ovjeravanja neistinitog sadržaja i kazneno djelo prijevare u gospodarskom poslovanju, pri čemu je pričinjena materijalna šteta od oko 26,7 milijuna kuna, priopćila je danas karlovačka Policijska uprava.

U priopćenju se navodi kako je provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da je Riječanin (50), kao direktor i odgovorna osoba poduzeća iz Rijeke, krajem lipnja 2009. godine sklopio kupoprodajni ugovor i aneks ugovora o kupoprodaji nekretnina poduzeća iz Tounja.

Pročitajte i ovo Ilustracija Osmero u istražnom zatvoru Uskok objavio kako su dvije skupine uvozile luksuzne aute i varale na porezu: Državu ukupno oštetili za najmanje milijun eura Policija - 1 Policija na terenu Akcija USKOK-a: U tijeku uhićenja i pretresi na području Zagreba, oglasio se Božinović

S obzirom da Riječanin do trenutka uknjižbe prava vlasništva nije poduzeću iz Tounja ispunio preuzete obveze niti isplatio određeni iznos koji je prema aneksu ugovora bio dužan isplatiti, i nije u Zemljišno-knjižnom odjelu Općinskog suda u Ogulinu predočio aneks ugovora, na taj način je u zabludu doveo službenicu, koja je izvršila uknjižbu prava vlasništva i donijela Rješenje kojim je poduzeće iz Rijeke postalo bezuvjetan vlasnik nekretnina.

Nadalje je utvrđeno kako je 50-godišnji Riječanin na temelju lažnih činjenica ishodovao ZK izvadak, kojeg je početkom rujna upotrijebio za ostvarivanje kredita u iznosu od 4.500.000,00 eura u svojstvu sudužnika za korisnika kredita poduzeća iz Samobora.

Protiv 50-godišnjeg Riječanina i pravne osobe poduzeća iz Rijeke, Općinskom državnom odvjetništvu u Ogulinu proslijeđeno je Posebno izvješće zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo ovjerovljivanje neistinitog sadržaja te kazneno djelo prijevara u gospodarskom poslovanju, a materijalna šteta je 26.777.770,00 kuna, navodi PU karlovačka. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene