Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Središte Rijeke danas je bilo poprište prizora, kakvo Riječani rijetko viđaju dok ispijaju kavu na Korzu, a radi se o policijskoj raciji.


Mnogobrojne goste kafića Ferrari, oko 11 sati iznenadilo je desetak policajaca i inspektora, izvršivši pretres kafića i legitimiranje gostiju na dvije terase. Vlasnik tog kafića, N. J., osumnjičen je posjedovanje i raspačavanje opojnih droga, piše Večernji list, pozivajući se na neslužbene izvore. Jerković je policajcima tijekom racije rekao kako on s drogom nema nikakve veze.

Vezani članci Ecstasy, ilustracija (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL) Kod dvojca na Pagu pronašli ecstasy i amfetamine, priveden 22-godišnjak i maloljetna osoba Uhićen Crnogorac s 1,3 kg heroina i 1,8 kg marihuane Crnogorac u Zadru dilao drogu: U njegovu domu pronađeno više od kilograma heroina

Mnogi Riječani, koji su se u tom trenutku zatekli blizu kafića, promatrali su akciju i policajce koji su terasu kafića opasali trakom. Sasvim slučajno, ili možda ne, u susjednom kafiću kavu je s riječkim policijskim dužnosnicima pio i Vladimir Faber, bivši ravnatelj, a sada državni tajnik u MUP-u. N.J. je policija otpratila do stana jednog od članova njegove obitelji, koji se nalazi u blizini kafića Ferrari te je i tamo izvršen detaljan pretres.

Po završetku pretresa stana N.J. je izveden i dopraćen do vozila,a u tom se trenutku samo desetak metara dalje našao i riječki gradonačelnik Vojko Obersnel. Policijsku akciju komentirao je kratko, rekavši kako policija jednostavno obavlja svoj posao. Da li policija nešto i pronašla u toj akciji, zasad nije poznato.