Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rigorozna kazna u Koprivnici

Pijan vozio neregistriran auto bez vozačke: Oduzeto mu vozilo, ide u zatvor i platit će poveći iznos

47-godišnjak iz Koprivnice višestruki je recidivist koji je u razdoblju od 1. siječnja 2018. do 4. ožujka ove godine u 11 navrata zatečen u činjenju 31 prometnog prekršaja, javlja policija. Oduzet mu je automobil, ide u zatvor i platit će kaznu.

U petak je na Prekršajni odjel Općinskog suda u Koprivnici doveden 47–godišnji vozač koji je dan ranije u 22:50 u Koprivničkoj ulici u Koprivnici vozio neregistrirani automobil. Vozilu je istekao rok važenja pokusnih pločica.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Obavljen očevid Detalji prometne nesreće kod Kalinovca: Prešao na suprotnu stranu, udario u auto i poginuo Slika nije dostupna Slijedi prekršajni postupak Pijani tinejdžer (16) bez vozačke skrivio prometnu nesreću u Koprivnici: Napuhao čak 1,66 promila

Osim toga, 47-godišnjak je vozio pod utjecajem alkohola od 1,22 promila za vrijeme u kojem mu je vozačka dozvola oduzeta zbog nakupljenog 31 negativnog prekršajnog boda i za vrijeme trajanja zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije.

"Kako je vozaču u razdoblju od 1. kolovoza 2019. do 5. ožujka ove godine ovo treći prekršaj upravljanja motornim vozilom za vrijeme trajanja rečene zaštitne mjere, a već je dva puta pravomoćno kažnjen za istovrsni prekršaj, od vozača je privremeno oduzet osobni automobil kojim je upravljao te je o tome obaviješten Prekršajni odjel Općinskog suda u Koprivnici koji odlučuje o daljnjem postupku s oduzetim vozilom", priopćeno je iz PU koprivničko-križevačke.

U žurnom prekršajnom postupku vozač je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 15.300 kuna i kaznom zatvora u trajanju od 30 dana te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od devet mjeseci, i bit će predan u zatvor u Bjelovaru. Sud je odlučio da se privremeno oduzeti osobni automobil vrati vozaču po pravomoćnosti sudske presude.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene