Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dvojica djelatnika Doma za stare i nemoćne "Rezidencija Kastelan" iz Tuheljskih Toplica osumnjičena su da su se nasilnički ponašali prema štićenicima te ustanove, potvrdila je danas krapinsko-zagorska Policijska uprava (PU).


Po policijskom izvješću fizioterapeut V.M. (19) i medicinski tehničar MK. (20) mobitelima su snimali nemoćne i dementne starce u tijeku jutarnje njege.

Vezani članci Vatrometom protiv bagera Obrušio se vatrometom na bager koji mu je došao rušiti kuću i nekim čudom pobijedio Obračun Tvrda šaka pravde: Namjerno zakašljao umirovljenicima u lice pa pobrao batine

Vlasnik doma Željko Kastelan rekao je kako je nakon saznanja zbog čega ih policija sumnjiči, suspendirao djelatnike i ispitao što se zapravo dogodilo u domu.

"Ni jedan od korisnika nije se žalio da su djelatnici nad njima provodili nasilje, već su, naprotiv, govorili da su vrlo ljubazni. Zato se čudim i nalazu inspektora iz Klanjca koji je rekao da su svi štićenici izjavili da su bili zlostavljani. Stoga ću ga biti prisiljen tužiti", rekao je.

Vlasnik tvrdi kako je policija saznala za ta bizarna zbivanja u njegovu domu, u kojemu je smješteno 60-ak štićenika, kad je jedan od osumnjičenih prijavio nedolično ponašanje nekih zaštitara, što je i snimio mobitelom.

"No policija je tada došla u posjed i ovih snimaka na kojima je prikazana njega naših štićenika. Dečki su rekli da su se samo šalili snimajući starce te da nisu imali nikakve druge namjere", napominje Kastelan.

Vlasnika zadnja dva dana nazivaju skrbnici i djeca njegovih štićenika raspitujući se što se događa u domu, a on tvrdi da su štićenici na sigurnome i da žive u izvrsnim smještajnim uvjetima uz razne popratne sadržaje.

Osumnjičeni su nakon obradbe pušteni, a policija još ispituje što se sve točno događalo u domu.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju