Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dovršena je kriminalistička obrada nad vlasnikom rent-a-car poduzeća koji je u protekle dvije godine iz zemalja zapadne Europe uvozio skupocjene automobile za pripadnike zagrebačkog kriminalnog miljea, izvijestila je Policijska uprava zagrebačka (PUZ).


Branko Š. (38) je s pripadnicima krim miljea ili sam, u Njemačkoj, Italiji i Švicarskoj kupovao ili krao osobna vozila, umanjivao iznos računa o kupnji, krivotvorio prometne dozvole i registrirao automobile na ime svog poduzeća "ZG Forma". Automobile je uvozio temeljem braniteljske povlastice, doznaje se u PUZ-u.

Vezani članci Očevid u Brestovcu gdje je u eksploziji poginula žena Užas u Slavoniji: Eksplodirao parkirani automobil, poginula žena Nesreća (Foto: Screenshot/YouTube) Smijali se vozaču koji je slupao auto pa i sami završili u prometnoj nesreći

"Riječ je o 16 vozila visoke klase, jednom "passatu", tri "BMW-a", osam "mercedesa", jednom "ford mondeu", dva "audija" i jednoj "škodi octaviji" koje je samo fiktivno iznajmljivao, a poduzeće je bilo pokriće za razne druge poslove", rekla je glasnogovornica PUZ-a Aleksandra Ljuba. Kako bi izbjegao plaćanje poreza, on je neuredno, netočno i nepravodobno vodio poslovne i trgovačke knjige te tako državni proračun RH oštetio za 350 tisuća kuna, dodala je.

Putem Interpola vozila su provjerena te je utvrđeno da su "ford mondeo" i "BMW" ukradeni u Švicarskoj i Italiji, a nakon kriminalističke obrade vraćeni su vlasnicima.

Provedena je i prekršajna obrada jer je osumnjičenik vozila kupovao gotovinom, a ne preko deviznog računa kako je morao, pa je Deviznom inspektoratu Ministarstva financija podnesena prekršajna prijava. Osumnjičeni je dosad evidentiran za tridesetak kaznenih djela a policija nije otkrila tko su pripadnici kriminalnog miljea koji su koristili te automobile.