Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Rent-a-car skupocjeni automobili ukradeni za kriminalce

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dovršena je kriminalistička obrada nad vlasnikom rent-a-car poduzeća koji je u protekle dvije godine iz zemalja zapadne Europe uvozio skupocjene automobile za pripadnike zagrebačkog kriminalnog miljea, izvijestila je Policijska uprava zagrebačka (PUZ).

Branko Š. (38) je s pripadnicima krim miljea ili sam, u Njemačkoj, Italiji i Švicarskoj kupovao ili krao osobna vozila, umanjivao iznos računa o kupnji, krivotvorio prometne dozvole i registrirao automobile na ime svog poduzeća "ZG Forma". Automobile je uvozio temeljem braniteljske povlastice, doznaje se u PUZ-u.

Pročitajte i ovo Auto u kamionu pokušao ga prošvercati FOTOGALERIJA Carinike šokiralo što su pronašli ispod cerade kamiona Rupa u cesti progutala auto s dvojicom muškaraca spasila ih vojska VIDEO/FOTO "Čudo je da smo živi": Otvorila se rupa u cesti i progutala dvojicu muškaraca i automobile

"Riječ je o 16 vozila visoke klase, jednom "passatu", tri "BMW-a", osam "mercedesa", jednom "ford mondeu", dva "audija" i jednoj "škodi octaviji" koje je samo fiktivno iznajmljivao, a poduzeće je bilo pokriće za razne druge poslove", rekla je glasnogovornica PUZ-a Aleksandra Ljuba. Kako bi izbjegao plaćanje poreza, on je neuredno, netočno i nepravodobno vodio poslovne i trgovačke knjige te tako državni proračun RH oštetio za 350 tisuća kuna, dodala je.

Putem Interpola vozila su provjerena te je utvrđeno da su "ford mondeo" i "BMW" ukradeni u Švicarskoj i Italiji, a nakon kriminalističke obrade vraćeni su vlasnicima.

Provedena je i prekršajna obrada jer je osumnjičenik vozila kupovao gotovinom, a ne preko deviznog računa kako je morao, pa je Deviznom inspektoratu Ministarstva financija podnesena prekršajna prijava. Osumnjičeni je dosad evidentiran za tridesetak kaznenih djela a policija nije otkrila tko su pripadnici kriminalnog miljea koji su koristili te automobile.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene