Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ubojstvo zadarskog taksista Igora Ćustića, koje se dogodilo prije više od godinu i pol, malo je tko zaboravio. Nesretni je vozač pronađen prostrijeljen u mjestu Korlat, a život mu je oduzeo klijent Elvis Šopić.


Šopiću prijeti kazna od 40 godina zatvora, a danas je obavljena rekonstrukcija događaja ključna za presudu. Bila je ondje i naša ekipa. Elvis Šopić s lisicama na rukama vratio se na mjesto zločina. Te kobne noći 29. siječnja 2008. taksist Igor Ćustić ubijen je hicem iz Šopićeve skraćene lovačke puške.

Vezani članci Srednjoškolski đački dom u Zadru Ravnatelj zadarske karantene strancima privatno naplaćivao smještaj: Odbija dati ostavku, Županija traži razrješenje Slika nije dostupna Šopićevu presudu zaboravili proglasiti pravomoćnom

'Sve se svodi na to da su se oni posvađali u autu kada je ovaj pokojnik saznao da je on Srbin, pa je bilo ono Četnik, ovako, onako, klasika već kako to ide u ovim krajevima', objasnio nam je Rade Stojadinović, balističar. Počelo je naguravanje, a pokojni taksist napipava pušku ispod njegove jakne. Pokušava ju oteti, puška opaljuje i u trenutku je ugašen život 30-godišnjeg taksista.

'To je moguće. Dakle da je opalila u takvom naguravanju', kaže Stojadinović. Iako su prema optužnici ispaljena dva hica, optuženik tvrdi da je puška opalila samo jednom. 'I po obdukcijskom zapisniku opaljen je samo jedan metak, pogodio je nesretnika direktno u čelo', zaključio je Stojadinović.