Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Razotkriveni krijumčari 307 imigranata

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija je razotkrila kriminalnu skupinu koja je u nekoliko mjeseci prebacila najmanje 307 uglavnom albanskih imigranata, čime je prekinut dosad najveći lanac krijumčarenja ljudi preko granice duge 116 km koju pokriva ličko-senjska Policijska uprava.

Skupina je pribavila protupravnu imovinsku korist od najmanje dva milijuna kuna. privedeno je  devet osoba, a za trima se još traga.

Pročitajte i ovo Granični prijelaz Svilaj Pokušali ilegalno ući u Hrvatsku Policajci pretraživali kamion, a onda se oglasio uređaj za otkucaje srca: Objavljeni detalji akcije Zoran Milanović i Andrej Plenković Uoči izbora Svjetski mediji raspisali se o političkoj situaciji u Hrvatskoj: Plenković je autoritaran, Milanović oštra jezika

O koordiniranoj operativnoj akciji, koju su pod nazivom 'Plitvice' u proteklih nekoliko mjeseci proveli djelatnici te policijske uprave, govorili su čelnici ličko-senjske PU i Ravnateljstva policije, a bili su prisutni i predstavnici pravosudnih i policijskih tijela Republike Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

U akciji je sudjelovalo, kako je rekao načelnik ličko-senjske
Policijske uprave Željko Jurković, između 70 i 100 policijskih
djelatnika. 

Provedeno je sedam pretraga stanova i obiteljskih kuća, osobnih vozila, mobilnih telefona koje su koristili članovi organizirane kriminalne skupine te je oduzeto osam tisuća eura.

Prikupljene su, dodao je Jurković, obavijesti kako je od sredine ove godine pa do 26. rujna kriminalna skupina protuzakonito preko državne granice prebacila najmanje 307 imigranata, većinom albanske nacionalnosti čime je pribavljena protupravna imovinska korist od najmanje dva milijuna kuna. 

Imigrante su prebacivali s područja Albanije i Srbije (Kosova) preko Crne Gore, BiH i Republike Hrvatske u zemlje Europske unije.

Tijekom istrage policija im je oduzela i opojnu drogu (6 tisuća
tableta amfetamina). Pod osnovnom sumnjom u protuzakonito prebacivanje osoba preko državne granice i zlouporabu opojnih droga danas je devet osoba privedeno u istražni centar Županijskog suda u Rijeci. 

Među osumnjičenima su državljani Republike Hrvatske, BiH, Albanije i Srbije. Za još trima osobama raspisana je tjeralica jer su nedostupne policiji, zaključio je Željko Jurković.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene