Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Šteta oko tisuću kuna

Razbijeni prozori na pravoslavnoj crkvi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vukovarsko-srijemska policija izvijestila je kako je od 25. travnja do 3. svibnja u Novim Jankovcima na vinkovačkom području nepoznati počinitelj razbio tri prozora na pravoslavnoj crkvi sv. proroka Ilije, počinivši štetu od oko tisuću kuna.

Gornjopetrovački paroh jerej Dragoslav Šalajić izjavio je kako je razbijanje prozora na crkvi sv. proroka Ilije, izgrađenoj 1897., samo jedan od divljačkih napada na tu crkvu nakon mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja. 'U zadnjih sedam godina, koliko sam ja ovdje paroh, bili su u nekoliko navrata razbijani prozori, crkva je šarana uvrjedljivim natpisima, a čak su u jednom napadu razvaljena i ulazna vrata u crkvu', kazao je paroh Šalajić.

Po njegovim riječima, u Novim Jankovcima, koji su većinski naseljeni hrvatskim stanovništvom, živi 20 pravoslavnih obitelji. Policija traga za počiniteljem. (HIna)

Pročitajte i ovo Čuvari Kristova groba Velika tradicija U Betini se održava običaj čuvanja Kristova groba: Pazi se na svaki detalj, a biti dio toga posebna je čast PR oglas REHAU predstavio prozore budućnosti: Pogled u ljepši, sigurniji i održiviji svijet

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene