Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Razbijen narko lanac, privedeno 8 osumnjičenih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glasnogovornica splitsko-dalmatinske Policijske uprave Marina Kraljević-Gudelj potvrdila je da je zaprimljena anonimna predstavka protiv načelnika Odjela kriminaliteta droga splitsko-dalmatinske Policijske uprave Ivana Kasuma te da policija provjerava vjerodostojnost navoda.

Kasumu se, kako se neslužbeno doznaje, u tom pismu zamjera da uspjehe Odjela u razbijanju lanaca dilera i zapljeni droge isključivo pripisuje sebi te da u javnosti nikada ne ističe rad cijele ekipe. Također, anonimni autori tog pisma tvrde kako je Kasum navodno mogao uhititi osuđivanog dilera Miru Vlaja na djelu, a to nije učinio jer je "na njegovoj platnoj listi" i pitaju odakle načelniku Odjela za droge novac za nedavnu kupnju stana.

Pročitajte i ovo Netko je psu kroz nogu provukao lanac Mučne scene pokraj Varaždina UZNEMIRUJUĆE FOTOGRAFIJE Psu probušio nogu i provukao lanac: "Ponekad ostaneš bez riječi na ljudsko zlo" Slika nije dostupna Nova uhićenja zbog pripadnosti narko-lancu s Korčule

Navode iz anonimnog pisma prenio je jedan dnevni list, ne navodeći izvor, te piše da je Kasum sve optužbe odbacio u svojem iskazu Unutarnjoj kontroli, a na pitanje o kupnji stana odgovorio je tvrdnjom da su njegova obitelj i obitelj njegove supruge dobro situirane. 

Policija je pak razbila lanac preprodavača droga s područja Splita, Solina, Kaštela, Imotskog, Trogira, otoka Korčule i iz Bosne i Hercegovine i, nakon što je kazneno prijavila 20 osoba s tih područja, danas je istražnom centru Županijskog suda u Splitu privela još 8 osoba.

U višemjesečnoj akciji, koju je koordinirao USKOK, sudjelovali su djelatnici Odjela kriminaliteta droga splitsko-dalmatinske Policijske uprave i dubrovačko-neretvanske Policijske uprave.

Neki od kazneno prijavljenih od ranije su u zatvoru, među njima i dvije osobe koje su na području Dugopolja u ožujku ove godine uhićene sa gotovo 5 kg heroina i kokaina, a više ih je nedostupno i za njima se traga.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene