Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zaradili 180.000 kuna

Putem Facebooka: Nudili maloljetnicima da dilaju za 8.000 kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policijskom akcijom nazvanom LUP razbijen je lanac preprodavača marihuane i speeda na varaždinskom i međimurskom području.

Pretragom stanova na osam adresa ukupno je zaplijenjeno 1370 grama marihuane, tri biljke indijske konoplje, pet digitalnih vaga, 15 mobitela, malokalibarska pušta, pištolj marke M-70, veća količina streljiva te sedam tisuća kuna, rečeno je danas na konferenciji za novinare u Policijskoj upravi međimurskoj.

Pročitajte i ovo Ilustracija zločinačko udruženje Dvojac morskim putem krijumčario marihuanu iz Crne Gore, vrijednost droge oko 600.000 eura Ilustracija Proširena istraga U Hrvatsku je pokušao prebaciti najmanje 100 kg marihuane: USKOK uhvatio državljana BiH u pokušaju krijumčarenja

U uhodanom lancu preprodaje droge glavni je organizator bio 28-godišnjak iz Trnovca Bartolovečkog, mjesta nedaleko od Varaždina, dok su mu dvojica pomagača, 55-godišnjak i 25-godišnjak, prema prethodnim dogovorima, pakirali i isporučivali drogu, koju su imali skladištenu kod sebe.

Procjenjuje se da je 28-godišnjak preprodajom zaradio najmanje 180 tisuća kuna. Protiv 11 osoba podnesene su kaznene prijave. Nakon saslušanja pet je osoba pušteno da se brane sa slobode, a ostalima je određen pritvor.Preprodavači su na Facebooku i Skypeu kontaktirali s većim brojem mlađih osoba, ne starijih od 14 godina, kojima su nudili da za njih prodaju marihuanu svojim vršnjacima uz mjesečnu zaradu od šest do osam tisuća kuna. (HIna)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene