Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Požar u višekatnici, koji je jutros u 5,30 sati izbio u podrumskom dijelu višekatnice u Divkovićevoj ulici broj 3 u Puli nije bilo ozlijeđenih, priopćila je danas istarska Policijska uprava, odbacivši tvrdnje u pojedinim medijima kako su zbog gusta dima, koji je navodno prodirao i na više katove zgrade, evakuirani stanari.


Glasnogovornica PU-a Nataša Rogić kazala je kako je očevidom utvrđeno da je požar zahvatio podrum zgrade koji je djelomično izgorio, a u potpunosti je začađen.

Vezani članci Boris Miletić IDS u Puli uvjerljivo vodi, dok gubi u Vodnjanu i Buzetu: ''Prvo poluvrijeme je završeno, odradit ćemo uspješno i drugo'' Sklat sivac - 3 Što se to zaplelo u mrežu? Ribari slučajno ulovili morskog psa kakvih je samo 10-ak u Jadranu. Priča ima sretan kraj

'Utvrđeno je kako je požar nastao zbog neispravnih improviziranih električnih vodova u jednoj od podrumskih prostorija', istaknula je Rogić i dodala da policija utvrđuje tko rabi podrumske prostorije.

Prema riječima zamjenika zapovjednika pulske Javne vatrogasne postrojbe Guerina Radešića požar, koji je zahvatio 50 četvornih metara podrumskih prostorija, ugašen je u 8,15 sati, a vatrogasci još saniraju mjesto požara. U gašenju požara sudjelovalo je osam vatrogasaca i četiri vatrogasna vozila.

Inače, u prizemlju zgrade u kojoj je izbio požar nalaze se i stranačke prostorije Istarskoga socijaldemokratskog foruma.