Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Požar u višekatnici, koji je jutros u 5,30 sati izbio u podrumskom dijelu višekatnice u Divkovićevoj ulici broj 3 u Puli nije bilo ozlijeđenih, priopćila je danas istarska Policijska uprava, odbacivši tvrdnje u pojedinim medijima kako su zbog gusta dima, koji je navodno prodirao i na više katove zgrade, evakuirani stanari.


Glasnogovornica PU-a Nataša Rogić kazala je kako je očevidom utvrđeno da je požar zahvatio podrum zgrade koji je djelomično izgorio, a u potpunosti je začađen.

Vezani članci Glavata želva s udicom u jednjaku stigla na oporavak u Centar za oporavak 01 Udice ugrožavaju živote glavatih želvi: Martin će dobiti novu šansu za život Bolnica u Puli Zamjenik ravnateljice pulske bolnice: "Javilo nam se puno građana sa željom da pomognu, ali nismo znali da će uzimanje volontera biti zakonski toliko teško"

'Utvrđeno je kako je požar nastao zbog neispravnih improviziranih električnih vodova u jednoj od podrumskih prostorija', istaknula je Rogić i dodala da policija utvrđuje tko rabi podrumske prostorije.

Prema riječima zamjenika zapovjednika pulske Javne vatrogasne postrojbe Guerina Radešića požar, koji je zahvatio 50 četvornih metara podrumskih prostorija, ugašen je u 8,15 sati, a vatrogasci još saniraju mjesto požara. U gašenju požara sudjelovalo je osam vatrogasaca i četiri vatrogasna vozila.

Inače, u prizemlju zgrade u kojoj je izbio požar nalaze se i stranačke prostorije Istarskoga socijaldemokratskog foruma.