Ilustracija
Ilustracija Foto: PU međimurska

Interventna je policija u Međimurju imala pune ruke posla. Nakon dojave o pucnjavi muškarac im je prijetio smrću, a djeca su bježala s automatskom puškom?!?!


U nedjelju navečer nakon 20 sati u Piškorovcu, policijski službenici Policijske postaje Prelog i Interventne jedinice međimurske policije, postupali su temeljem dojave o pucnjavi iz vatrenog oružja.

Vezani članci Sudar u Sesvetama - 4 Još jedna smrt na cestama: U Sesvetama se sudarila dva automobila, jedna osoba poginula Snijeg u Lici i Dalmaciji Snijeg prekrio dijelove Dalmacije, na Zelovu ga napadalo čak 15 centimetara. Policija uputila apel: ''Vožnja je otežana, budite oprezni!"

Tijekom postupanja 30-godišnji mještanin pogrdnim je riječima vrijeđao i omalovažavao policijske službenike. Na izdana upozorenja, a potom i naredbu da prestane sa činjenjem prekršaja, 30-godišnjak se oglušio te je potom uz primjenu sredstva prisile, uhićen i priveden u policijsku postaju na kriminalističko istraživanje.

Tijekom privođenja uhićenik je prijetio smrću policijskim službenicima.

Policajac je primijetio da dijete iz prtljažnika automobila uhićenog 30- godišnjaka vadi automatsku pušku. U trenutku kada mu je policijski službenik naredio da odloži pušku na tlo, dijete je otrčalo do žičane ograde i bacilo pušku u susjedno dvorište. Pušku tada uzima drugo dijete i pokušava ju unijeti u obližnju kuću, ali ga u tome sprječavaju ukućani. Dijete nakon naredbe policijskog službenika odlaže pušku na tlo te se ona izuzima s mjesta događaja. Pregledom puške utvrđeno je da se radi o automatskoj pušci marke „Crvena Zastava“.

Zbog vrijeđanja i omalovažavanja policijskih službenika protiv 30-godišnjeg okrivljenika podnijet će se optužni prijedlog prekršajnom odjelu Općinskog suda u Čakovcu. Kriminalistička istraživanja kaznenih djela prijetnje i nedopuštenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari se nastavljaju.