Dubrovačka policija je u Luci Ploče zaplijenila rekordne količine droge - čak nekoliko stotina kilograma kokaina visoke kvalitete.


Kokain je, najvjerojatnije kao i u prošlom pokušaju krijumčarenja u ožujku bio skriven u bananama. Neslužbeno se doznaje da je riječ o pola tona kokaina.

Vezani članci Dražen Rastović, voditelj Službe kriminaliteta droga Nakon velike zapljene kokaina u Dubrovniku: ''Zločinačke organizacije traže druge ulazne luke prema tržištu Europe" Kokain, ilustracija 65 milijuna eura među bananama: Nije bilo vremena za čekanje, policija je hitno morala u akciju

Na području Dubrovačko-neretvanske županije zaplijenjena je izuzetno velika količina kokaina, objavila je u utorak Policijska uprava dubrovačko-neretvanska u pozivu za sutrašnju izvanrednu konferenciju za medije, zakazanu za 14 sati. 

O detaljima će na konferenciji u ime Ravnateljstva policije govoriti voditelj Službe kriminaliteta droga Uprave kriminalističke policije Dražen Rastović, načelnik PU dubrovačko-neretvanske Ivan Pavličević, voditelj Službe kriminalističke policije Zoran Tikvica i voditelj službi za mobilne jedinice Carinske uprave Dubrovnik Pero Perić.

Kako je najavljeno, na konferenciji će biti izložen zaplijenjeni kokain.