Obavijesti Video Pretražite Navigacija
u Susedgradu

Provalili u Centar za socijalnu skrb i sve ispremetali: "Idući put možda dođu s nožem ili pištoljem"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Netko je u noći na četvrtak provalio u prostorije Centra za socijalnu skrb Susedgrad. Djelatnici su šokirani - misle da ih je netko došao preplašiti.

"Svi smo prestrašeni. Mislimo da je ovo upozorenje. Strah nas je da će idući put doći s pištoljem ili nožem", govori nam uznemirena djelatnica Centra za socijalnu skrb, podružnica Susedgrad u Zagrebu. 

Pročitajte i ovo Klaun, ilustracija Kod Velike Gorice Maškare pokušale provaliti u kuću u kojoj je bilo samo dijete, susjed ih uspio otjerati Ilustracija Ima svoje prioritete Ništa na prazan trbuh: Provalio u stan i umjesto nakita i novca, poslužio se tortom

Netko je u četvrtak ujutro provalio u njihov ured. U to vrijeme u zgradi nije bilo nikoga. Razbacane stvari po prostorijama prvi je ugledao zaštitar te je pozvao policiju. 

"Sve je bilo ispremetano. Ništa nije ukradeno osim nešto novca iz naše blagajne koje mi u Centru koristimo", kaže dalje djelatnica koja misli da je u zgradu provalio netko tko dobro zna raspored prostorija. 

"Nije provaljeno na glavna vrata, nego kroz pomoćna. To je učinio netko tko zna kako od tamo doći do svih ureda. A svi uredi bili su ispremetani", kaže djelatnica. 

Objašnjava kako u podružnici radi 30-ak radnika i da su svi uzrujani. Među njima ima i kroničnih bolesnika. U Centru se, kaže, ne osjećaju sigurno.

"Eto, mi i danas primamo stranke. Primali smo ih i na cesti kad smo čekali da policija napravi očevid. Pospremamo razbacane stvari i usput primamo stranke. A nismo zaštićeni. Nema kamera, zaštitar ima samo ručni detektor metala", kaže žena i dodaje da im ovo nije prva provala. 

"U posljednjih nekoliko godina pljačkali su nas četiri ili pet puta. Zadnja pljačka bila je oko Sisveta prošle godine. Možda neki ljudi misle da mi u uredu držimo gotovinu koju dajemo korisnicima kao jednokratnu pomoć. No to nije istina. Ako dogovorimo tu pomoć, tada naručujemo točno određenu količinu novca koja nam se potom dostavlja", kaže radnica. 

U zagrebačkoj policiji kažu da su dojavu o provali dobili jutros oko 6:30. 

"Radi se o nepoznatom počinitelju. Materijalna šteta je nekoliko stotina kuna. Ozlijeđenih nema", rekli su u PU zagrebačkoj. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene