Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Državno je odvjetništvo danas podignulo optužnicu protiv izvršnog predsjednika Dinama Zdravka Mamića zbog kaznenog djela 'javnog poticanja na nasilje i mržnju'.


Općinsko državno odvjetništvo podignulo je danas optužnicu protiv izvršnog predsjednika Dinama Zdravka Mamića zbog počinjenja kaznenog djela 'javnog poticanja na nasilje i mržnju iz čl. 325. st. 1. Kaznenog zakona'.

>> Jovanović tužio Mamića za diskriminaciju!

Vezani članci Minneapolis Skandal u SAD-u: Ekipa CNN-a uhićena tijekom prijenosa uživo Zdravko Mamić o presudi i aferi SMS (Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL) Podignuta i treća optužnica protiv Zdravka Mamića, tužiteljstvo traži da vrati dva milijuna eura

Ne navodeći njegov identitet, već samo godinu rođenja, Državno odvjetništvo u priopćenju navodi kako se Mamića tereti da je 15. ožujka tijekom gostovanja u emisija zagrebačkog radija Soundset Plavi, 'osvrćući se na ministra znanosti, obrazovanja i sporta, iznosio tvrdnje kojima je putem radija javno poticao na mržnju usmjerenu prema ministru, istodobno iskazujući izrazitu netrpeljivost kao i potičući mržnju prema svim pripadnicima srpske nacionalnosti'.

Riječ je o ministru Željku Jovanoviću, koji je protiv Mamića nedavno pokrenuo i privatnu tužbu prema Zakonu o suzbijanju diskriminacije.

Izvršni je predsjednik Dinama nakon incidenta u radijskom programu noć proveo u pritvoru, no odmah sutradan pušten je da se brani sa slobode. Prema Kaznenom zakonu, za kazneno djelo javnog poticanja na nasilje i mržnju propisana je kazna do tri godine zatvora.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook