Nacionalni park Brijuni - 1
Nacionalni park Brijuni - 1 Foto: DNEVNIK.hr

USKOK je objavio kako je protiv hrvatskog državljanina (1974.) pokrenuta istraga zbog trgovanja utjecajem jer je tražio ravnatelja Nacionalnog parka Brijuni da zaposli dvije osobe bez obzira na uvjete i rezultate natječaja.


"Osnovano se sumnja da je okrivljenik, u razdoblju od siječnja do kraja veljače 2018. godine, u Fažani i Umagu, nakon što je Javna ustanova Nacionalni park Brijuni objavila javni natječaj za prijem u radni odnos za više radnih mjesta, koristeći autoritet koji ima kao predsjednik županijske organizacije jedne političke stranke u Istarskoj županiji te kao predsjednik gradskog vijeća Grada Umaga, zatražio od ravnatelja navedene Javne ustanove da u radni odnos primi dvije osobe bez obzira na ispunjavanje uvjeta i rezultate natječaja. Na takvo traženje okrivljenika ravnatelj Javne ustanove nije pristao", objavio je USKOK ne navodeći ime okrivljenika.

Vezani članci Privođenje osumnjičenih za stečajne malverzacije Stečajnom sucu i još troje osumnjičenih određen jednomjesečni istražni zatvor, tereti ih se da su ukrali 30 milijuna kuna Policija, ilustracija Skovali pakleni plan: Zločinački trojac zatočio 89-godišnjakinju u stanu na Medveščaku te je mjesecima pljačkao

U navedenom razdoblju predsjednik gradskog vijeća Grada Umaga te predsjednik lokalnog HDZ-a bio je Jurica Šiljeg.