Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Susjedi bez teksta

U Zagrebu propao balkon, muškarac ostao visjeti, žena pala kat niže: "Govorili su joj da izdrži"

Urušio se balkon u Ulici Repulike Austrije - 5
Urušio se balkon u Ulici Repulike Austrije - 5 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Urušio se balkon u Ulici Repulike Austrije - 6 Urušio se balkon u Ulici Repulike Austrije - 6 Foto: DNEVNIK.hr Urušio se balkon u Ulici Repulike Austrije - 5 Urušio se balkon u Ulici Repulike Austrije - 5 Foto: DNEVNIK.hr Urušio se balkon u Ulici Repulike Austrije - 4 Urušio se balkon u Ulici Repulike Austrije - 4 Foto: DNEVNIK.hr +0 Urušio se balkon u Ulici Repulike Austrije - 3 Galerija 1/4 >>
U Ulici Republike Austrije u centru Zagreba poslijepodne se urušio balkon na stambenoj zgradi. Na njemu su u tom trenutku bili muškarac i žena, koja je ozlijeđena.

Zagrebačka policija je dojavu o urušavanju dobila oko 17 sati i, prema njihovim informacijama, ozlijeđenoj osobi pomoć je pružena u KB-u "Sveti Duh".

Mediji navode da se urušio balkon na 4. katu zgrade, i to u trenutku kada su na njemu bile dvije osobe, od kojih je jedna propala na balkon kat niže. Na mjesto događaja izašlo je više vatrogasnih vozila te su vatrogasci tu osobu izvukli s balkona na koji je pala.

Kako piše Jutarnji, na balkonu su u tom trenutku bili muškarac i žena. Muškarac je ostao visjeti držeći se čvrsto za metalnu ogradu, a žena se s ostacima balkona zadržala na balkonu ispod. Spasili su je tako što su je kroz stan na 3. katu, na čiji je balkon pala, uvukli unutra, odakle su je preuzeli djelatnici Hitne pomoći.

Pročitajte i ovo Urušio se balkon u Ulici Repulike Austrije - 6 NESREĆA U CENTRU FOTO Drama u središtu Zagreba: Srušio se balkon zgrade, vatrogasci čovjeka izvlačili kroz prozor

Vatrogasci su uklonili dijelove urušenog balkona te gurtnama i gredom osigurali ostatak balkona s obzirom na to da je trenutno uklanjanje balkona nemoguće jer se drži na armaturama.

"Nisam odmah skužio što gledam"

"Ovakvi događaji naprosto ostavljaju bez teksta. Taman sam ulazio u stan i čuo kroz prozor kako neko nekoga bodri, tješi: 'Izdrži. Još malo. Pomoć stiže. Samo što nije. Budi jaka.' Nisam odmah skužio u što gledam. Žena se nije micala ispod smrvljenih komada betona. Tek je davala signale nogama da je živa i da je navodno OK. Čuli smo kasnije da se bojala pomaknuti kako se ne bi i taj balkon na 3. katu, na koji je pala, odvalio dolje", rekao je susjed za Jutarnji.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene