Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Brončana poprsja Dore Pejačević, Vatroslava Lisinskog i Matije Antuna Reljkovića vrijedna 135 tisuća kuna, ukradna u Našicama, pronađena su u noći s četvrtka na petak u dvorištu obiteljske kuće, vlasništvo R.A., u obližnjim Budimcima.


Poprsja su bila postavljena ispred dvorca Pejačević u središtu Našica te ispred našičke srednje škole, a pronađena su u dvorištu obiteljske kuće R.A. skrivena u jutenim vrećama.

Vezani članci Predizborni skup Miroslava Škore u Lisinskom (Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL) Škoro oštro na Plenkovića i Grabar-Kitarović: "Ovo je tsunami koji više nitko neće moći zaustaviti" Sandra Bagarić i Vlatka Burić Dujmović (Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL) Dekoltei i prorezi: Dvije domaće operne dive potrudile su se da njihov koncert bude i vizualni spektakl

U policijskoj postaji u Našicama u tijeku je kriminalistička obrada nad R.A. te nad S.Đ. i Z.B. iz Vukojevaca. 

Sva su trojica hrvatski državljani. Osumnjičeni su da su sudjelovali u tom kažnjivom djelu, a nakon kriminalističke obrade bit će privedeni u istražni centar Županijskoga suda u Osijeku.

Dosadašnja kriminalistička obrada pokazala je da su poprsja trebala biti preprodana kao sekundarne sirovine, a bila su izložena tijekom današnje konferencije za novinare u Policijskoj postaji Našice i na njima nema većih oštećenja.

Pronađeni su i počinitelji koji su noć prije ukrali poprsje ispred Osnovne škole Josipa Kozarca u Semeljcima. Riječ je o počiniteljima također s našičkoga područja.