Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Pronađena strvina konja zavezanih nogu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog pronalaska strvine konja zavezanih prednjih i stražnjih nogu na nasipu uz kanal Kupa-Kupa policija i nadležne inspekcije izašle su na teren utvrditi ima li u tome nečije kaznene odgovornosti, a veterinarska inspekcija utvrđuje je li ugroženo zdravlje životinja i ljudi, objavila je glasnogovornica karlovačke Policijske uprave.

Glasnogovornica Tanja Petrić rekla je da su građani dojavili policiji u nedjelju u 21,20 sati da je na nasipu uz kanal Kupa-Kupa nedaleko od Karlovca strvina konja, te je zbog činjenice da su konju bile svezane noge obavljen očevid, o događaju su obaviještene sve nadležne inspekcije, te se sada utvrđuje tko je vlasnik.

Pročitajte i ovo Pronađena nova tijela - 5 Migrantska kriza U potrazi za boljim životom brojni završe tragično: "Svaki tjedan imamo jednog utopljenika" Rijeka Kupa - 1 Slijedi obdukcija U rijeci Kupi pronađen mrtav muškarac

Neće biti lako utvrditi vlasnika jer konje uz kanal napasaju Romi, a zbog moguće odgovornosti svi danas poriču da im je uginuo konj, kaže Petrić.

Veterinarska inspektorica Branka Horvatić kaže da će strvina biti na propisan način zbrinuta na teret države, ali da će se prethodno utvrditi je li konju pregledana krv na infekcioznu anemiju kopitara, što je obaveza vlasnika svih kopitara, te koji je uzrok uginuća na paši. Problem je što se na tom pašnjaku konjima vežu noge da ne bježe, a što je zabranjeno po Zakonu o zaštiti životinja, kazala je Horvatić i dodala da je o mogućem zlostavljanju i razlozima uginuća prerano govoriti.

Također je rekla da pojedini vlasnici konja imaju s Vodoprivredom, koja održava nasip kanala, ugovor o napasanju svojih konja, ali ih tamo ostavljaju bez nadzora, što je neprihvatljivo jer ugrožava cestovni promet. Osim uginulog konja, na kanalu je danas bilo oko 15 konja i svi su se od vrućine sklonili pod nadvožnjak autoceste Zagreb-Karlovac.

Posao uklanjanja strvine obavila je Higijeničarska služba riječke Veterinarske stanice.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene