Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kad ne ide dobro, onda se i prijeti smrću. Takav zaključak može izvući trener zadarskih košarkaša Danijel Jusup.


Očito uzrujan lošim rezultatima u posljednje vrijeme, strastveni navijač kluba više ga je puta nazivao, vrijeđao i navodno prijetio smrću. Policiji je ovaj slučaj prijavio dan nakon poraza od Cibone u polufinalu kupa Krešimira Ćosića, a nakon dvotjedne potrage počinitelj je pronađen.

Vezani članci Vatrogasci, ilustracija Tragedija pokraj Zadra: Vatrogasci ugasili požar na kući, pa unutra našli tijelo Božinović u Zadru Božinović odgovorio zašto se iz Srbije može ući u Hrvatsku bez potvrda. Komentirao i delta varijantu: "Već u kolovozu bi mogla biti dominantna"

Trener zadarskih košarkaša od samog trenutka podnošenja prijave, dan nakon poraza od Cibone u kupu, ne želi komentirati ništa što nije usko vezano za rad s momčadi. Policija je s osumnjičenikom obavila razgovor prošlog tjedna, ali nije podnijela prijavu, već će općinsko državno odvjetništvo u dogovoru s Jusupom odlučiti što dalje. Neslužbeno doznajem da je osumnjičenik priznao upućivanje anonimnih poziva, ali ne i prijetnje. Navodno je samo htio treneru ukazati na pogreške koje čini u vođenju momčadi.

'Policija je prošli tjedan obavila razgovor sa 37-godišnjakom iz Zadra koji se sumnjiči da je u više navrata upućivao anonimne telefonske pozive 49-godišnjaku. O svemu što je poduzeto policija je pismenim putem obavijestila općinsko državno odvjetništvo', rekla je Sandra Poljak Jurinčić, glasnogovornica PU zadarske.

Treninzi zadarskih košarkaša vjerojatno nikad nisu bili napetiji. Uz niz loših rezultata prijetnje treneru dodatni su teret njemu i igračima. Jusup ovaj slučaj, kao i prije 2 tjedna nije htio komentirati. Prijetnje i vrijeđanja košarkaških djelatnika u Zadru nisu novost. Gotovo da nema trenera koji nije zaslužio poruku na zidu. Sam Pino Gergia, legenda zadarske košarke, više je puta 'zamoljen' da napusti klub. 'Nije ljudski da se bilo koga vrijeđa. Nema nitko pravo nikog vrijeđat. Ja Vas, niti vi mene ne morate voljeti, ali nemam pravo da vas vrijeđam', smatra Gergia.

Ove poruke često su pripisivane Tornadu. No članovi navijačke skupine također oštro osuđuju ovakav način komunikacije s Upravom. 'Gospodin Danijel Jusup i košarkaški klub imaju našu punu podršku. Međutim pripadnici Tornada i građani grada Zadra polako gube strpljenje zbog situacije u klubu za koju je izričito kriva vlasnička struktura koja godinama vodi klub na krivi način', kaže Josip Pantalon, tajnik navijačke udruge Tornado. Državno odvjetništvo odlučit će o podnošenju prijave, a Jusupu samo ostaje nada da će i njegovi igrači biti učinkoviti poput policije.