Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mladi mještanin

Pronađen lopov koji je ukrao crkvena zvona

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uhićen je drski kradljivac iz Danila kod Šibenika.

Dva stoljetna zvona s tamošnje je crkve pokrao njihov sumještanin i prodao za samo 1650 kuna. No, prije toga ih je na zgražanje župljana razbio u komadiće. Sve što je ostalo od velikih brončanih zvona stalo je u tri kartonske kutije. Pogled u desetke razbijenih komadića, dotukao je fra Stanka Dotura i kad ih je preuzimao u policiji potekle su mu suze.

Pročitajte i ovo Dijete, ilustracija Zlostavljano najmanje 4815 djece Portugalska crkva isplatit će odštete žrtvama seksualnog zlostavljanja Nasilnik zaposlenicama prijetio nožem naoružan nožem Drama u ljekarni: Razbojnik ozlijedio dvije žene i ukrao kutiju lijekova, pohod nastavio u domu zdravlja

>> VIDEO: Ukrali zvona sa crkve kod Šibenika

Kradljivca crkvenih zvona, teških gotovo 200 kilograma, policija je pronašla baš u Danilu Birnju, a 25-godišnjak je njihov sumještanin. 'Najteže mi je bilo doznati da je čovjek s domaćeg terena, a gubitak će nas stajati oko 10 tisuća eura', kaže fra Stanko koji vjeruje da je mladić imao pomagače.

Prije nego je otkriven zvona je uspio prodati kao otpadni metal, a u policiji ne žele reći jesu li im se otkupljivači sami javili. No, nisu to, kažu, ni dužni prijaviti. Drski lopov stari je znalac policiji kao počinitelj sličnih dijela.

Za lopovluk i svetogrđe - uništenje zaštićenog kulturnog dobra prijeti mu i do 5 godina zatvora.  Iz policije je, tvrdi okradeni župnik, bilo je prijedloga da štetu odradi u vlastitoj crkvi. No, fra Stanko se o tome nakon svega i ne želi savjetovati sa župnim vijećem. Vjernike zato poziva neka za nova zvona izdvoje koju kunu više. Ne žele li pogled na prazan kampanel.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene