Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Policija upozorava građane

Pronađeni skimmeri na bankomatima u centru Splita, pritvoreni Bugar i Poljak

Bankomat na kojem je bio skimmer, ilustracija (Foto: PU dubrovačka)
Bankomat na kojem je bio skimmer, ilustracija (Foto: PU dubrovačka) Foto: PU dubrova?ka
U Splitu su u četvrtak na bankomatima pronađeni skimmeri, javlja policija.

U četvrtak su na bankomatu na Narodnom trgu i na Obali hrvatskog narodnog preporoda u Splitu policajci pronašli postavljene uređaje za skidanje podataka s bankovnih kartica, takozvane skimmere. U blizini bankomata uhvaćena su dvojica muškaraca, 45-godišnji Bugar i 61-godišnji Poljak.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Teška prometna nesreća Autom sletjeli s ceste kod Imotskog: Jedna osoba poginula, četiri ozlijeđene Slika nije dostupna Slijedi očevid Zapalio se autobus kod Solina: Cesta do večernjih sati bila zatvorena za sav promet, nema ozlijeđenih

Bugar i Poljak uhićeni su i privedeni, a policija je obavila pretragu stana i vozila koje koriste. Pronađena je oprema za ilegalno preuzimanje podataka s bankovnih kartica na bankomatima (uređaji za snimanje videozapisa tipkovnice prilikom unosa PIN broja i magnetnih zapisa s platnih kartica i kartice za izradu krivotvorenih bankovnih kartica te drugi priručni alat). Obojica su pritvorena uz kaznene prijave.

Policija upozorava građane

Iz policije upozoravaju građane na slične situacije te im savjetuju da budu pažljivi prilikom korištenja bankomata – prije svega da vode računa o zaštiti PIN-a prilikom podizanja novca. Policija upozorava da se unos PIN-a sakrije čak i kada prilikom podizanja novca u blizini nema drugih osoba.

U slučajevima kada transakcija na bankomatu nije moguća, nije došlo do isplate novca ili građani imaju bilo kakvih problema s karticom, iz policije pozivaju građane da se ne obraćaju za pomoć drugim osobama niti takvu pomoć prihvate ako im se ponudi, već o tome bez odgode obavijeste banku.

Ako tko primijeti bilo kakve sumnjive dijelove ili uređaje na bankomatu, koji na bilo kakav način odstupaju od uobičajenih, o tome odmah treba obavijestiti policiju. Policajci će doći do bankomata te će, ako utvrde da su na bankomatu postavljeni skimmeri, kamere i slični uređaji koji ne pripadaju bankomatu, poduzeti sve što je potrebno u cilju pronalaska i procesuiranja počinitelja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene