Državna cesta D208
Državna cesta D208 Foto: Screenshot/Google Maps

U četvrtak rano ujutro dogodila se teška prometna nesreća na cesti između Trnovca i Gornjeg Hrašćana u kojoj je poginula biciklistica, javlja policija.


U četvrtak u 6:55 na državnoj cesti D208 između Trnovca i Gornjeg Hrašćana kod Čakovca došlo je do teške prometne nesreće.

Vezani članci Policijski očevid, ilustracija Teška nesreća kod Karlovca: U naletu osobnog vozila poginuo biciklist Policija, ilustracija Tragedija kod Zadra: U sudaru motocikla i automobila poginuo muškarac, dvije osobe hitno prevezene u bolnicu

20-godišnji vozač teretnog automobila udario je u 61-godišnju biciklisticu. Ona je preminula na mjestu prometne nesreće. Međimurske novine javljaju kako je u nesreći poginula majka devetero djece. 

Vozač teretnog automobila čakovečkih registarskih oznaka započeo je pretjecanje bicikla, no nije vodio računa o položaju vozila te o smjeru i brzini kretanja, javlja međimurska policija.

Prednjim dijelom vozila udario je u stražnji kotač bicikla, kojim je u istom smjeru upravljala biciklistica. Uslijed siline udara biciklistica je odbačena na prednje vjetrobransko staklo, a nakon toga izvan kolnika na travnatu površinu.

"Na mjestu događaja liječnica tima hitne medicinske pomoći utvrdila je kako je biciklistica u prometnoj nesreći smrtno stradala. Očevid je obavljen uz prisustvo zamjenika nadležnog državnog odvjetnika i uz stručnu pomoć prometnog vještaka", priopćeno je iz PU međimurske.

Zbog obavljanja očevida cesta između Trnovca i Gornjeg Hrašćana od 7:10 do 9:40 bila je zatvorena za sav promet. Tijelo preminule biciklistice prevezeno je na Odjel patologije Županijske bolnice Čakovec zbog obavljanja obdukcije.

Protiv vozača teretnog automobila zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.