Obavijesti Video Pretražite Navigacija
POLICIJA UPOZORAVA MLADE VOZAČE

Svjedok strašne nesreće kod Bjelovara: "Probudio me veliki prasak, čulo se kao da je pukla bomba... Pokušali smo jednoga osloboditi, ali nismo uspjeli"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U teškoj prometnoj nesreći u Velikoj Pisanici poginuo je 19-godišnjak, a dvojica mladića koji su bili s njim u automobilu završila su u bolnici.

Oko 01:05 sati, u Velikoj Pisanici, osobni automobil kutinskih oznaka se kretao Ulicom hrvatskih mučenika da bi u jednom trenutku desnim kotačima zahvatio desnu bankinu. Nakon toga je vozač izgubio nadzor nad volanom i u zanošenju prešao na suprotnu stranu kolnika te sletio u lijevi jarak.

Pročitajte i ovo Prometna nesreća u Splitu - 7 prometna nesreća Dvije osobe ozlijeđene: Udario pješaka pa završio na krovu Gužva na zagrebačkoj obilaznici - 1 ogromna gužva FOTO Kilometarska kolona na zagrebačkoj obilaznici: "Ovo je užas, stojimo. Od Prečkog mi je trebalo čak 50 minuta"

U nekontroliranom kretanju naletio je na metalnu dvorišnu ogradu kućnog broja 137 te u samu kuću, nakon čega se prevrnuo na krov, objavila je policija.

Policija utvrđuje sve detalje nesreće

"U ovoj prometnoj nesreći smrtno je stradao 19-godišnjak, čije je tijelo nađeno na mjestu za vozača. 17-godišnjak i 19-godišnjak koji su se takođen nalazili u vozilu prevezeni su hitnom medicinskom pomoći u Opću bolnicu Bjelovar gdje su zadržani na liječenju i u ovom trenutku se ne zna kvalifikacija njihovih ozljeda", kazao je Dražen Medved, glasnogovornik PU bjelovarsko-bilogorske i uputio apel svima, posebno mladim vozačima da poštuju prometne propise na cestama i na taj način brinu o svojoj i sigurnosti drugih sudionika.

"U ovom trenutku ne možemo znati je li osoba bila pod utjecajem alkohola. Izuzeti su krv i urin na analizu i to će se tek kasnije utvrditi. Točan uzrok trenutno je neupravljanje vozilom po svojem kolničkom traku, u jednom je trenutku zahvatio desnu bankinu, a iz kojeg razloga je do toga došlo bit će utvrđeno naknadno", objasnio je Medved i dodao da vozač nije bio vezan sigurnosnim pojasom. Mladić na suvozačevom mjestu je bio vezan, a putnik koji je sjedio straga ispao je iz vozila u prometnoj nesreći pa vjerojatno ni on nije bio vezan.

"Čulo se kao da je pukla bomba"

Trenutak u kojem se dogodila prometna nesreća čuo je jedan od susjeda, Josip Čeh. "Probudio me veliki prasak, to se čulo kao da je bomba pukla. Strašno se čulo. Pogledao sam van i vidio jedno malo svjetlo.

Naišao je automobil i stao pa sam tek onda vidio da je tamo automobil. Vidjeli smo odmah da je jedan od mladića poginuo, a pored njega je bio još jedan. Normalno je razgovarao i kazao da bi izašao iz automobila, no nismo ga mogli nikako osloboditi. Automobil je bio neprepoznatljiv koliko je bio razbijen. Policija i hitna su bili pozvani, došli su i vatrogasci koji su oslobodili ozlijeđene koje je odvezla hitna", kazao je Čeh.

"Nesreća se dogodila na mjestu koje nije toliko kritično"

Fredi Pali, načelnik Općine Velika Pisanica kazao je da je do nesreće došlo na mjestu koje nije toliko kritično. "Brzina je vjerojatno prevladala. Dečki su mladi, iz susjednog sela", kazao je Pali i dodao da se puno ulaže u sigurnost na cestama. "Veliki su problemi kad se potegne malo više eventualno alkohola ili nečer drugog, onda tu nastaju problemi", kazao je i naveo da je kuća u koju je udario automobil srećom bila prazna.

"Javna vatrogasna postrojba Grada Bjelovara dobila je putem Centra 112 od Županijskog vatrogasnog zapovjednika u 01.29. sati zapovijed za izlazak na intervenciju na područje općine Velika pisanica gdje se dogodila prometna nesreća u kojoj je jedna osoba smrtno stradala i dvije ozlijeđene", doznajemo u Javnoj vatrogasnoj postrojbi Grada Bjelovara.

Automobilom uletjela u kafić u Istri

Teška prometna nesreća dogodila se noćas i u Labinu. Vozačica je zbog neprilagođene brzine sletjela s ceste i automobilom uletjela na prepunu terasu kafića u centru grada. Utvrđeno je da je bila pod utjecajem alkohola pa je uhićena.

U toj je prometnoj nesreći smrtno stradao muškarac, koji je na putu do bolnice preminuo od zadobivenih ozljeda, a četiri su osobe ozlijeđene.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene