Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nesreća u Splitu

Produžen pritvor bivšoj zaposlenici HAC-a koja je pijana usmrtila studenticu i pobjegla

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Još tri mjeseca u istražnom zatvoru ostat će 38-godišnja I.T.G.S koja je lani u listopadu, pod utjecajem alkohola i na crvenom semaforskom svjetlu, u Splitu na pješačkom prijelazu automobilom pregazila i ubila 19-godišnju studenticu te pokušala pobjeći, odlučeno je u četvrtak na istražnom ročištu splitskog Županijskog suda.

Tragični događaj desio se 26. listopada oko 21.30 sati na raskrižju Puta iza nove bolnice i Poljičke, i to dok joj je na semaforu bilo crveno svjetlo, a studentici kao pješakinji zeleno.

Pročitajte i ovo Deseci ozlijeđenih u nesreći trajekta Drama u Napulju VIDEO Trajekt se zabio u pristanište u popularnoj turističkoj destinaciji: Velik je broj ozlijeđenih Sudar autobusa i automobila D8 bila zatvorena za promet Težak sudar busa i dvaju auta u Dalmaciji: Četiri osobe prevezene na pružanje liječničke pomoći

Nakon što ju je udarila automobilom te je odbacila s pješačkog prijelaza, studentica je od teških ozljeda umrla na mjestu nesreće, a vozačica se dala u bijeg.

Kad su policajci nekoliko sati nakon nesreće pronašli njezin automobil u Kranjčevićevoj ulici, ona ih je uvjeravala da ga nije vozila, već da joj je automobil bio ukraden.

No, svjedoci nesreće zapisali su broj njezinih registarskih tablica i rekli policiji da je za volanom bila plavokosa žena, te time pomogli njezinom razotkrivanju i uhićenju.

Unatoč velikom proteku vremena od nesreće, policajci su alkotestom utvrdili da je i dalje pod utjecajem alkohola, s obzirom da je imala više od 1 promila.

Uhićena je i odvedena u policijsku postaju na kriminalističko istraživanje, nakon čega ju je policija kazneno prijavila za izazivanje prometne nesreće sa smrtnom posljedicom, kao i zbog nepružanja pomoći unesrećenom.

Osumnjičena, nekadašnja zaposlenica HAC-a koja je tamo dobila otkaz nakon što mjesec dana provela u istražnom zatvoru, a nakon čega joj je produžen. Ovo današnje produženje zatvora je drugo po redu. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene