Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nizozemski 'Refado'

Prodrla voda u 108 godina star brod, spašena posada

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Drveni 16-metarski brod ‘Refado’, koji je plovio pod nizozemskom zastavom s dva člana posade i zapovjednikom dotegljen je noćas iza 23 sata, s pozicije oko 10 nautičkih milja zapadno od Poreča, u marinu u Vrsaru, zbog prodora vode u unutrašnjost plovila, priopćilo je danas Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture (MPPI).

Na brodu pod nizozemskom zastavom nalazilo se dvoje nizozemskih državljana te zapovjednik hrvatski državljanin. Brod je sagrađen 1904. a plovio je iz Italije prema Umagu. Pomoć je zatražena zbog prodora vode u podvodnom krmenom dijelu, a kako se navodi, nije bilo ozlijeđenih.

Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru na mjesto pozicije uputila je brodicu Lučke ispostave Poreč, koja je doteglila brod do marine u Vrsaru.

Zapovjedniku broda Lučka kapetanija izdat će rješenje o zabrani isplovljenja do otklanjanja svih nedostataka na brodu koje su uzrokovale ovu nesreću. (Hina)
 

Pročitajte i ovo Nasukan brod u luci Raši Zbog vremenskih prilika Kod ulaza u luku Rašu nasukao se brod: Ministarstvo otkrilo u kakvom su stanju članovi posade Ilustracija Tragedija u Mozambiku Bježali od epidemije, ukrcali se na brod koji je potonuo, poginulo više od 90 ljudi

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene