Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bizaran slučaj

Prodao vozilo i prijavio krađu pa ga onda i oteo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Protiv 20-godišnjeg Mitra Novakovića iz Brčkog pokrenut je kazneni postupak zbog sumnje da je od Damira Marjanovića iz Dervente oteo “svoj” peugeot 206 koji je, mjesecima ranije, prodao trećoj osobi te policiji lažno prijavio da mu je auto ukraden?!

Mitar Novaković se tereti za samovlašće, a za što može dobiti novčanu kaznu ili do šest mjeseci zatvora jer je oteo auto, i to nakon što je na internet-oglasniku Pik.ba uočio da Marjanović prodaje sivi peugeot 206, oji je prepoznao kao “svoj automobil”.

Pročitajte i ovo Skuplja auto osiguranja - 1 nove cijene Novi udar na džepove vozača, poskupljuje bitna stavka: "Nisam primijetio da imamo veći broj prometnih nezgoda i veći rizik" Ilustracija slučajno opalila? Tragedija u susjedstvu: 15-godišnjak ubio vršnjaka hicem iz zračne puške

Brže bolje, 20- godišnjak je na internetu kontaktirao prodavača i počeo se raspitivati oko cijene vozila, godišta i drugih detalja, a čak je i priznao Marjanoviću kako je ranije bio vlasnik tog vozila i da ga je u međuvremenu prodao. Nakon što su razmijenili brojeve telefona, dogovorili su se da dođe pogledati vozilo.

FOTO Ukrali joj mobitel, ali za OVO nisu znali

Prevario novog vlasnika

'Sastali su se u mjestu Polje kod Dervente gdje je Marjanović zaposlen. Novaković je glumio kupca i pričao kako ima želju otkupiti svoje staro vozilo. Sa svih strana je razgledao automobil, a onda mu je Marjanović dao ključ da upali motor kako bi se uvjerio da je sve u redu. Nakon što je startao, Novaković je od vlasnika zatražio da iziđe iz vozila i podigne poklopac motora kako bi pregledao i “poslušao” njegov rad. Ne sluteći ništa, Marjanović je izišao, a Novaković je ubacio u brzinu, stisnuo gas i pobjegao prema Brčkom', objašnjavaju iz CJS Doboj. U roku od tri dana policija ga je pronašla i privela zbog ove bizarne krađe. Kod njega je zatečen i sporni peugeot 206 koji mu je oduzet i vraćen Marjanoviću.

Još muka

Također, u policiji doznajemo da tu nije kraj mukama mladića Mitra Novakovića jer je i MUP Brčko Distrikta protiv njega podnio izvješće za lažno prijavljivanje kaznenog djela, za što također može dobiti pola godine zatvora. Za sada nije poznato zašto je Novaković prijavio krađu vozila, ali prema neslužbenim informacijama sporni peugeot 206 je nakon prodaje i dalje bio registriran na Novakovića i prijepis praktično još nije bio urađen. Na njemu su ostale i iste registracijske oznake tako da ga je osumnjičeni bez problema prepoznao na fotografijama koje je Marjanović stavio na internet oglasniku. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene