Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Privedeno 27, lakše ozlijeđen Ajaxov navijač

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog izgreda prije, za i poslije nogometne utakmice NK Dinama i amsterdamskog Ajaxa zagrebačka policija je jučer privela 27 domaćih navijača, a najveći izgred dogodio se u Maksimirskoj ulici nakon utakmice kada je skupina od 15-ak nasilnika napala gostujuće navijače i lakše ozlijedila 24-godišnjeg Nizozemca.

Već pet sati prije utakmice interventna policija je morala
primijeniti silu na Trgu kralja Tomislava nad 23-godišnjakom koji je s 2,52 promila alokohola u krvi narušavao javni red i mir.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Suspendiran je "Neprihvatljivo je što je policajac udarao navijača": Načelnik splitske policije tvrdi da je pucanjem iz vatrenog oružja spriječen veći problem Beogradska policija (Foto: Arhiva/AFP) pokušao je pobjeći i pao U Beogradu ubijen jedan od vođa navijača Partizana: Ubojica mu prišao na benzinskoj postaji i ispalio dva hica u glavu

Na samom početku utakmice, oko 18,30 sati, pod sjevernom tribinom stadiona, gdje su uvijek najžešći navijači Dinama, policajci su svladali pijanog 28-godišnjaka koji je pokušao ući bez ulaznice. Kada se udaljio s ulaza počeo je vikati i vrijeđati redare, nakon čega ga je policajac upozorio, no on je nastavio s uvredama, pa je na kraju priveden u policijsku postaju, gdje je, tvrdi policija, nastavio s vrijeđanjem i omalovažavanjem.

U policiji kažu da je pijani izgrednik u postaji bio i nasilan, pa su "nad njim ponovno uporabljena sredstva prisile", pri čemu je lakše ozlijeđen.

Zbog narušavanja javnog reda i mira ukupno je privedeno devet Dinamovih navijača, a ostali su završili u policiji jer nisu imali osobne dokumente, zbog posjedovanja sredstava za napad, preprodaje i krivotvorenja ulaznica te posjedovanja droga.

Jedan navijač Dinama, kojemu je ranije sudski zabranjen dolazak na utakmice i izrečena zaštitna mjera, priveden je jer se nije na vrijeme javio policiji.

U jučerašnjim izgredima oštećeno je jedno policijsko vozilo.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene