Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Policija je jutros privela dvojicu maloljetnika od 16 i 17 godina osumnjičenih za ubojstvo Stipe Dajaka (67) iz Duća, ujaka omiškoga gradonačelnika Ivice Škarićića, u njegovoj trokatnici u Dućama usmrtile dvije osobe.


Tijelo ubijenoga u njegovoj je kući pronađeno u petak, 20. listopada, a ubojstvo se dogodilo u noći sa 16. na 17. listopada, izvijestio je na konferenciji za novinare načelnik Kriminalističke policije PU splitsko- dalmatinske Petar Bradarić.

Vezani članci Brod koji vozi do Omiša - 2 Ogorčeni građani Omiša poručuju: ''Onaj tko je ovo osmislio neka posjedne svoju ženu i djecu po ovom vremenu. Mi moramo popiti tabletu za smirenje za otići u grad'' Cesta u Omišu koja će privremeno biti zatvorena - 2 Dali im dva dana za prilagodbu: Zatvaranje omiške "žile kucavice" odgođeno za subotu

Prikupljenim izvidima i kriminalističkom obradom došlo se do saznanja da bi počinitelji trebali biti dvojica starijih maloljetnika te su jučer privedeni na ispitivanje u policiju, a jutros su s kaznenom prijavom za teško ubojstvo iz koristoljublja prepraćeni Državnom odvjetništvu, rekao je Bradarić.

Utvrđeno je da su osumnjičeni provalili u kuću razbivši prozor u prizemlju metalnim šipkama (pajserima), kojima su počinili i ubojstvo, te su otuđili novac, zlatninu i druge vrijedne predmete. Nakon toga kuću su napustili i zaključali ju.

Pretragom stanova, u kojima žive, policija je pronašla šipke za koje se sumnja da je njima počinjeno ubojstvo te novac - 1320 kuna, no još nije poznato je li to cijeli ukradeni iznos.

Obdukcija tijela Dajaka pokazala je da je smrt nastupila od traume glave nastale višestrukim udarcima tupim predmetom. Prema neslužbenim informacijama, udaren je, navodno, više od 30 puta.

Također neslužbeno se doznaje da je jedan od mladića policiji priznao ubojstvo.

Stipe Dajak, ujak omiškog gradonačelnika Ivana Škaričića, bio je povratnik iz Njemačke, a u kući je živio sam. Mrtvoga su ga u petak pronašli članovi obitelji koji su ga došli tražiti, jer se nekoliko dana s njim nisu čuli.