Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Privedeni maloljetnici zbog ubojstva u Omišu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija je jutros privela dvojicu maloljetnika od 16 i 17 godina osumnjičenih za ubojstvo Stipe Dajaka (67) iz Duća, ujaka omiškoga gradonačelnika Ivice Škarićića, u njegovoj trokatnici u Dućama usmrtile dvije osobe.

Tijelo ubijenoga u njegovoj je kući pronađeno u petak, 20. listopada, a ubojstvo se dogodilo u noći sa 16. na 17. listopada, izvijestio je na konferenciji za novinare načelnik Kriminalističke policije PU splitsko- dalmatinske Petar Bradarić.

Pročitajte i ovo Gol muškarac protrčao Omišem Vjerovali ili ne VIDEO Potpuno gol muškarac s kiticom u ruci protrčao dalmatinskim gradom: "Gledaj romantičara!" Spojen most u Omišu - 3 Investicija veća od 23 milijuna eura Politička svita otišla s mosta u Omišu, ostali su radnici: "Most izgleda impresivno"

Prikupljenim izvidima i kriminalističkom obradom došlo se do saznanja da bi počinitelji trebali biti dvojica starijih maloljetnika te su jučer privedeni na ispitivanje u policiju, a jutros su s kaznenom prijavom za teško ubojstvo iz koristoljublja prepraćeni Državnom odvjetništvu, rekao je Bradarić.

Utvrđeno je da su osumnjičeni provalili u kuću razbivši prozor u prizemlju metalnim šipkama (pajserima), kojima su počinili i ubojstvo, te su otuđili novac, zlatninu i druge vrijedne predmete. Nakon toga kuću su napustili i zaključali ju.

Pretragom stanova, u kojima žive, policija je pronašla šipke za koje se sumnja da je njima počinjeno ubojstvo te novac - 1320 kuna, no još nije poznato je li to cijeli ukradeni iznos.

Obdukcija tijela Dajaka pokazala je da je smrt nastupila od traume glave nastale višestrukim udarcima tupim predmetom. Prema neslužbenim informacijama, udaren je, navodno, više od 30 puta.

Također neslužbeno se doznaje da je jedan od mladića policiji priznao ubojstvo.

Stipe Dajak, ujak omiškog gradonačelnika Ivana Škaričića, bio je povratnik iz Njemačke, a u kući je živio sam. Mrtvoga su ga u petak pronašli članovi obitelji koji su ga došli tražiti, jer se nekoliko dana s njim nisu čuli.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene