Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

VIDEO Slovački ministar oglasio se o stanju premijera: "Ovo je jako težak dan. Borba za život premijera i dalje traje"

Privedena dvojica zbog pokušaja ubojstva čelnika HVIDRA-e

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policijska uprava splitsko-dalmatinska izvijestila je da su poslijepodne privedene dvije osobe koje se dovode u vezu s jutrošnjim pokušajem ubojstva 40-godišnjaka ispred sportske kladionice u Splitu.

Napadnut je, prema neslužbenim informacijama, nedavno izabrani predsjednik kaštelanske HVIDR-e Jozo Certa koji, nakon pružene medicinske pomoći, nije u životnoj opasnosti i pri svijesti je.
 
Policija nije potvrdila identitet napadnutog.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Policija rekonstruirala zločin Pritvorena dvojica zbog pokušaja ubojstva u Makarskoj Slika nije dostupna Srpski kriminalci pljačkaju Hrvatsku i uz pomoć 'branitelja'?

Na kriminalističku obradu privedeni su 38-godišnjak i 34-godišnjak koji su sudjelovali u događaju, a kakvu je tko imao ulogu utvrdit će se daljnjom obradom, rekla je glasnogovornica PU Marina Kraljević Gudelj dodajući kako o pojedinostima ne može govoriti u interesu istrage.

Neslužbeno se doznaje da je 38-godišnjak koji je napao Jozu Certu, Vicko Rožić iz Trogira koji se policiji sam predao.

Rožić je bio osuđen zbog ubojstva u diskoteci na Čiovu u Trogiru na 14 godina zatvora. 2005. godine, nakon što mu je kazna najprije smanjena na 12 godina, pomilovan je i pušten iz zatvora. 

Certa je, kako se također neslužbeno doznaje, navodno, tada bio zaštitar u diskoteci pa se današnji pokušaj ubojstva povezuje s tim događajem.

Drugi privedeni L. P. (34) iz Splita, prema do sada prikupljenim
informacijama, napao je Rožića nakon što je ovaj nožem ubo Certu.

Od dežurnog liječnika Jedinice intenzivnog liječenja Željka Ninčevića doznaje se da je Certa zadobio reznu ranu lijeve strane lica i vrata te ozljede vratnih žila, arterije i vene, a ozlijeđen mu je i živac.
 
Nakon operacije njegovo je stanje stabilno.

Pokušaju ubojstva, jutros oko 10 sati, prethodio je verbalni sukob u kladionici u kojemu je sudjelovalo više osoba koje su potom izašle na ulicu.

Obrada nad dvojicom privedenih još traje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene