Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sam se prijavio policiji

Priveden 28-godišnjak zbog prevare s automobilima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon cjelodnevne obrade zadarska policija privela je istražnom sucu Županijskog suda u Zadru 28-godišnjeg Zadranina A. K. uz kaznenu prijavu u kojoj se sumnja da je počinio kazneno djelo prevare.

Nakon saslušanja, istražni sudac je odredio jednomjesečni pritvor osumnjičeniku. Neki mediji su objavili puni identitet osumnjičenika, navodeći da je riječ o Anti Kurtoviću, no policija na današnjoj konferenciji za novinare nije otkrila njegov identitet.

Pročitajte i ovo Ilustracija Ostala bez ušteđevine Desetke tisuća eura žena je predala lažnoj bankarici koja joj je došla na vrata Ilustracija (Foto: Thinkstock) Policija savjetuje Mislio je da dogovara posao stoljeća, ali nije bilo tako: Još dugo pamtit će taj dan

Kao što je na konferenciji za novinare izvijestio načelnik Kriminalističkog odjela PU zadarske Antun Novoselović, osumnjičeni 28-godišnjak je u razdoblju od 2005. do 2009. nudio Zadranima skupe automobile, marki audi i passat, za 50-postotnu ili 60-postotnu cijenu, a ugovore s liesing kućama zaključivao na svoje ime i imena članova svoje obitelji. Budući da više nije mogao pronalaziti nove kupce po bitno sniženoj cijeni, a liesing kućama je morao plaćati stvarnu cijenu automobila, dospio je u dugove, te nije mogao otplaćivati rate kredita. Osim toga, liesing kuće su počele plijeniti automobile, a neki od oštećenih kupaca su od osumnjičenika počeli tražiti natrag novac. Pritisnut tim potraživanjima, osumnjičenik se sam prijavio policiji nakon čega je uhićen, rečeno je na konferenciji za novinare.

U navedenom razdoblju 28-godišnjak je prodao više od 50 skupih automobila, jedanaest brodova, ali i zasad neutvrđen broj stanova. Oštećenici su sa zadarskoga područja, među njima i direktori nekih tvrtki, ugostitelji, a spominju se i suci. Iako se policija nije izjasnila o ukupnom iznosu štete, smatra se da je riječ o višemilijunskom deviznom iznosu.

Policija je uhitila i dvojicu građana sa zadarskog područja osumnjičivši ih za kazneno djelo protupravne naplate od osumnjičenog 28-godišnjaka, na njima još traje policijska obrada.

Riječ je o vrlo zamršenom slučaju nad kojim će još dugo trajati obrada i u sklopu koje će, kao što je danas najavio načelnik Novoselović, biti obavljeni brojni razgovori, te obrađene neke banke i liesing kuće. Na tom slučaju je angažirano čak 70 zadarskih policijskih službenika. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene