Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Pritvoreni Rumunji krivotvoritelji kartica

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvojici Rumunja, krivotvoritelja bankovnih kartica, koji su u subotu privedeni u Istražni centar Županijskog suda u Puli istražni sudac Ivica Stanić odredio je pritvor koji može trajati najviše 60 dana, potvrdio je glasnogovornik suda Damir Krpan.

Prema njegovim riječima istraga i vještačenje koji su u tijeku trebaju utvrditi tko je sve oštećen uporabom 219 krivotvorenih bankovnih kartica VISA i Master card, koje su izdale još neutvrđene banke u Velikoj Britaniji.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Osijek: Krivotvoriteljima bankovnih kartica jednomjesečni pritvor Slika nije dostupna Rumunjima dvije i pol godine zatvora

Kako je rekao Krpan, kod dvojice Rumunja, koji su u petak uhićeni u pulskom hotelu 'Riviera', policija je osim spomenutih krivotvorenih kartica s magnetnim poljem i pinom pronašla i 38 tisuća eura te 22 tisuće kuna. 

Oni su od 19. do 22. listopada u Splitu i Puli na bankomatima Hypo - Alpe - Adria - Banke i Raiffeisen banke podignuli ukupno 39 tisuća kuna, a od 16. do 19. listopada i 38 tisuća eura u Torinu.

Glasnogovornik Krpan naglasio je kako vještačenjem kartica treba utvrditi koji su klijenti oštećeni iako se za sada pretpostavlja kako je uglavnom riječ o britanskim državljanima jer su kartice VISA i Master card izdale za sada nepoznate britanske banke.

Rumunji su inače u Hrvatsku legalno ušli 19. listopada i od tada borave u Puli, odnosno u hotelu 'Riviera'.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene