Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sam se predao policiji

Pritvoren riječki poduzetnik, oštetio državu za 31 milijun kuna?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Rijeci je priveden poznati poslovni čovjek pod sumnjom da je pokušao oštetiti državu za desetke milijuna kuna koji su trebali biti uplaćeni državi na ime poreza. Kad je čuo za što ga se sumnjiči, Mato Markanović sam se pojavio na policiji.

Jednog od najpoznatijih kooperanata hrvatskih brodogradilišta, Riječanina Matu Markanovića policija sumnjiči da je neosnovanim isplatama terenskih dodataka radnicima od 2006. do 2009. državi uskratio 31 milijun kuna.

Pročitajte i ovo Ivan Pernar u tijeku istraživanje Policija privela Pernara pred školom, ravnatelj: "Htio je djecu pitati o javnom samosnimanju i ozljeđivanju spolovila" Priveden Vjekoslav Potočanac - 1 da ne utječe na svjedoke FOTO Sud odlučio: Bivši ravnatelj Županijskog Centra za socijalnu skrb zbog prijave za nasilje u obitelji ide u istražni zatvor

'U sudskom postupku će se utvrditi njegova krivnja odnosno eventualna kaznena odgovornost za koju smatramo također da ne postoji, ali sada nećemo prejudicirati i nećemo komentirati sudske odluke', rekao je Markanovićev odvjetnik Goran Gatara. Čim je čuo da ga traže, javio se policiji. Uhićen je i priveden istražnoj sutkinji koja mu je zbog opasnosti od ponavljanja djela odredila jednomjesečni pritvor.

'Na tu odluku o pritvaranju ćemo se žaliti u zakonskom roku od 48 sati. Držimo da ne postoji razlog za njegovo pritvaranje', rekao je Gatara. Je li policija do ovih sumnji došla češljanjem dokumentacije hrvatskih brodogradilišta, ne zna se jer je danas bila izrazito štura s informacijama.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene