Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Pritvor zbog podvođenja malodobne Rumunjke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Županijsko državno odvjetništvo u Gospiću zatražilo je pokretanje istražnog postupka i određivanje pritvora protiv umirovljenog vojnika koji je zajedno sa svojom suprugom zatočio 15-godišnju državljanku Rumunjske.

Supružnici su uhićeni 14. kolovoza u Ličkom Osiku pod sumnjom da su malodobnicu na prijevaru doveli iz Rumunjske, držali je zatočenu i prisiljavali na prostituciju.

Pročitajte i ovo Ilustracija Optužena žrtva nasilja Žena koja je policajce prijavila za silovanje osuđena zbog remećenja javnog reda: Mora platiti 300 eura Slika nije dostupna Uhićena jedna osoba zbog trgovanja ljudima

Kako neslužbeno doznajemo, riječ je o 40-godišnjem umirovljenom vojniku S.M. doseljeniku iz BiH u Lički Osik koji se već ranije bavio posredovanjem i sklapanjem bračnih poznanstava.

Osumnjičeni su navodno žrtvi obećavali zaposlenje i brak u Hrvatskoj, no kad je došla, uzeli su joj putne isprave i zaključali u stan gdje su je nagovarali na prostituciju.

Policija je prije dva dana privela bračni par koji je osumnjičen za kazneno djelo trgovine ljudima i ropstvo.

Sukladno nacionalnoj strategiji suzbijanja trgovanja ljudima
malodobnoj žrtvi tog kaznenog djela pružen je program pomoći i zaštite, koji uključuje pravnu, socijalnu, medicinsku i psihološku pomoć, te siguran smještaj.

Kako se doznaje od županijskog državnog odvjetnika Pave Rukavine pritvor nije zatražen za suprugu osumnjičenog.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene