Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Županijsko državno odvjetništvo u Gospiću zatražilo je pokretanje istražnog postupka i određivanje pritvora protiv umirovljenog vojnika koji je zajedno sa svojom suprugom zatočio 15-godišnju državljanku Rumunjske.


Supružnici su uhićeni 14. kolovoza u Ličkom Osiku pod sumnjom da su malodobnicu na prijevaru doveli iz Rumunjske, držali je zatočenu i prisiljavali na prostituciju.

Vezani članci Akcija spašavanja na Sjevernom Velebitu - 2 Poziv zbog kojeg su HGSS-ovci proveli osam sati u dramatičnoj akciji: ''Partner je otklizao niz zaleđenu strmu padinu, udario u stablo, nepokretan je...'' Gospić iz zraka - 2 Ovaj kraj može se pohvaliti najvećim gradom u Hrvatskoj, ali ima i golemi neiskorišteni potencijal: "Da bih tu baš živio? Nažalost, ne vjerujem"

Kako neslužbeno doznajemo, riječ je o 40-godišnjem umirovljenom vojniku S.M. doseljeniku iz BiH u Lički Osik koji se već ranije bavio posredovanjem i sklapanjem bračnih poznanstava.

Osumnjičeni su navodno žrtvi obećavali zaposlenje i brak u Hrvatskoj, no kad je došla, uzeli su joj putne isprave i zaključali u stan gdje su je nagovarali na prostituciju.

Policija je prije dva dana privela bračni par koji je osumnjičen za kazneno djelo trgovine ljudima i ropstvo.

Sukladno nacionalnoj strategiji suzbijanja trgovanja ljudima
malodobnoj žrtvi tog kaznenog djela pružen je program pomoći i zaštite, koji uključuje pravnu, socijalnu, medicinsku i psihološku pomoć, te siguran smještaj.

Kako se doznaje od županijskog državnog odvjetnika Pave Rukavine pritvor nije zatražen za suprugu osumnjičenog.