Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Istražni sudac Županijskoga suda u Puli odredio je istragu protiv osumnjičenoga 36-godišnjega Massima Moratta iz Valbandona zbog ubojstva i ubojstva u pokušaju, priopćio je poslijepodne novinarima glasnogovornik suda Damir Krpan.


Kako se navodi u priopćenju za javnost, okrivljeniku je određen i jednomjesečni pritvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke.On je u ponedjeljak navečer nakon kriminalističke istrage priveden u istražni centar Županijskoga suda u Puli zbog osnovane sumnje da je ubio Aleksandra Ausilija (39) iz Rijeke i pokušao ubiti Denisa Dukića (33) iz Pule, kojeg je ranio.

Prijetili oružjem

Vezani članci Pulski akvarij - 3 Tisuće beba u pulskom Aquariumu: "Kao s malom djecom - treba puno ljubavi, pažnje i strpljenja" Slika nije dostupna Pula: Podivljao od ljubomore i pokušao zadaviti Austrijanca

Naime, osnovano se sumnja da su u nedjelju navečer oko 20,30 sati Dukić i Ausilio, maskirani i naoružani vatrenim oružjem, došli do kuće Massima Morrata u Šišanu, Montrion 105, s namjerom da ga opljačkaju. Prijeteći mu oružjem, tražili su od njega novac te su se ispred kuće s njim potukli, pri čemu se dogodila pucnjava.