Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Djelatnica šibenskog Doma za starije i nemoćne osobe 'Cvjetni dom' 48-godišnja socijalna radnica prijevarom je dobila stan 68-godišnje žene kojoj je obećala doživotno uzdržavanje.


Zatim ju je smjestila u taj dom i to djelomično na teret države, potvrđeno je danas u posebnom izvješću Policijske uprave šibensko-kninske u kojemu se navodi kako neće biti podnesena kaznena prijava budući da se kriminalna radnja dogodila prije 11 godina te je nastupila zastara kaznenog progona.

Vezani članci Policija, BiH, ilustracija Uhićeno 15 ljudi: Policajci namještali lažne prometne nesreće i varali osiguravajuće kuće Elektroničko bankarstvo, ilustracija Zaredale internetske prijevare - iz policije savjetuju: "Ni slučajno ne upisujte svoj PIN, kao ni podatke s platne kartice"

Kriminalističku obradu šibenska je policija počela prije četiri mjeseca, te je dovršena ovoga tjedna.

Uz socijalnu radnicu za zloporabu položaja i ovlasti sumnjičila se i časna sestra koja u šibenskom staračkom domu radi kao terapeutkinja. 

Obje djelatnice Doma za starije i nemoćne osobe 'Cvjetni dom', kako potvrđuju u šibenskoj policiji, sumnjičile su se da su na prijevaru došle u posjed stanova dviju korisnica doma, odnosno da su s njima potpisale Ugovor o doživotnom uzdržavanju. 

Istodobno sumnjičilo ih se da su za te dvije korisnice od Centra za socijalnu skrb u Šibeniku uspjele dobiti rješenje o pravu plaćanja razlike u cijeni smještaja pa je dio troškova tako plaćala država. Sumnjičilo ih se također da su nove korisnike u dom primale preko reda.

Nakon kriminalističke obrade koju je policija obavila u suradnji s Općinskim državnim odvjetništvom, utvrđeno je da je 48-godišnja socijalna radnica zlorabila svoj položaj i ovlasti te je 68-godišnju ženu smjestila u dom preko reda, a prije toga njezin je suprug sa starijom ženom potpisao Ugovor o doživotnom uzdržavanju. 

Istoga datuma kada je taj ugovor potpisan, socijalna radnica je u Centru za socijalnu skrb u Šibeniku dobila rješenje o plaćanju razlike troškova smještaja za istu korisnicu, prikrivajući postojanje Ugovora o doživotnom uzdržavanju.

Unatoč postojanju elemenata kaznenih djela zloporabe položaja i ovlasti te ovjeravanja neistinitog sadržaja i krivotvorenja isprava, protiv 48-godišnje djelatnice iz šibenskog staračkog doma neće biti podnesena kaznena prijava budući da su kaznena djela počinjena krajem 1997. godine te je nastupila zastara kaznenog progona, ističu u šibenskoj policiji.

U slučaju časne sestre, koja je stan i grobnicu jedne korisnica staračkog doma prebacila u vlasništvo svoje sestre, može se govoriti o moralnosti tog čina, ali nisu utvrđeni elementi nijednog kaznenog dijela, kažu u policiji.

O cijelom slučaju šibenska policija posebno izvješće dostavit će Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju