Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Određen istražni zatvor

Žena iz BiH putem društvene mreže muškarcu u Istri obećavala brak i od njega tražila novac: Prevarila ga za najmanje 60.000 kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Općinskom državnom odvjetništvo u Pazinu ispitana je 53-godišnja državljanka BiH osumnjičena zbog prijevare. Protiv nje je određen istražni zatvor.

53-godišnjakinja je tijekom 2014. godine kontaktirala muškarca, hrvatskog državljanina rođenog 1953. godine putem društvene mreže te se lažno predstavila kao zlostavljana žena koja želi pobjeći od supruga iz BiH.

Pročitajte i ovo Rafael Krešić i Dina Čevid "Bit će teško dokazati optužbe" Odvjetnik upozorio na probleme u slučaju Matanić: Otkrio sljedeće poteze policije i tko može podnijeti kaznenu prijavu Kaznena prijava protiv redatelja Dalibora Matanića - 1 DORH istražuje Pala je prva kaznena prijava u slučaju Dalibora Matanića: "Sve te žrtve će ostati obilježene za ostatak svog života"

Koristila je njegovu lakomislenost i lažno mu obećavala brak navodeći da ima ozbiljne namjere s njim. 68-godišnjak joj je, uvjeren kako između njih postoji ljubav i vjerujući u njezine iskrene namjere, na njeno traženje slao novac pri čemu je ona izmišljala kako joj novac treba za izradu putovnice, za putnu kartu, za troškove operacijskog zahvata i liječenja, za troškove rastave braka u BiH, za hranu i druge potrebe.

68-godišnjak je na takav način isplatio 53-godišnjakinji iznos od oko 3000 eura, nakon čega je ona u kolovozu 2021. godine došla u Umag kod njega kako bi ga i dalje lažno uvjeravala u obećani brak te joj je on kupio zaručnički prsten i ostali zlatni nakit.

Tom prilikom 53-godišnjakinja je od njega tražila 4000 eura nakon čega je napustila Hrvatsku bez ikakve namjere ponovnog dolaska kod 68-godišnjaka i stupanja u brak. 53-godišnjakinja je 68-godišnjaka na taj način prevarila za najmanje 60.000 kuna.

Županijski sud u Puli je prihvatio prijedlog Općinskog državnog odvjetništva u Pazinu i osumnjičenoj 53-godišnjakinji odredio istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, opasnosti od utjecaja na sudionike kaznenog postupka i opasnosti od bijega.

Kazneni zakon za kazneno djelo prijevare u kojoj je pribavljena znatna imovinska korist ili prouzročena znatna šteta predviđa kaznu zatvora do osam godina.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene