Zgrada suda u Karlovcu u kojoj se nalazi Županijski, Općinski, Trgovački, Prekršajni sud, gruntovnica, te Državno odvjetništvo jutros je primio čak dvije prijetnje bombom. Pregled je završen pa su se djelatnici, koji su jutros bili evakuirani, nešto prije podneva vratili na posao.


Prema policijskim izvorima anonimne prijetnje je zaprimio portir suda oko 8.20 sati. Dojavljivač je prijetio kako će bombe eksplodirati za 15 minuta.

Vezani članci Avion Ryanaira, ilustracija Zrakoplov Ryanaira zbog prijetnje bombom prisilno sletio u Berlin: "Putnici su mogli nastaviti let za Poljsku na rezervnom zrakoplovu" Popisivanje putnika na Kikovici Završena drama kraj Splita: Predao se muškarac koji je prijetio da će se raznijeti plinskom bocom

Zgrada suda je evakuirala sve prisutne, a sve raspoložive policijske snage provele su protueksplozijski pregled, priopćeno je u policiji. 

Ove prijetnje mnogi povezuju sa zadnja dva medijski eksponirana slučaja. Presudi za ubojstvo župnika iz Generalskog stola Josipa Rafaja, kojom je Srećko Uzelac osuđen na četrnaest godina zatvora, te jučerašnju presudu Zdenku Mrzljaku, koji je dobio deset godina zatvora zbog napada na policajce. Oba ta slučaja vodio je sudac Ante Ujević kojeg su zbog beskompromisnog stila i brzog vođenja procesa odmah počeli uspoređivati sa sutkinjom Ikom Šarić.

Predsjednik Županijskog suda Ivan Perković izjavio je da se zbog sigurnosti djelatnika i stranaka zgradu moralo pretražiti.

'Lažna dojava predstavlja širenje uznemirujućih glasina koje su kažnjive zatvorskom kaznom, a osim toga učinjena je i nepotrebno velika šteta jer su otkazane brojne rasprave na koje su došle stranke te se poremetio i ritam budućeg rasporeda', rekao je Perković. 

Zato sudac Perković kaže da će nakon ovoga događaja zatražiti od Ministarstva pravosuđa da se ubuduće pojača nadzor zgrade u ljudstvu i nadzornim tehnikama jer ona mora biti zaštićena 24-sata, a ne samo za vrijeme radnog vremena, kako je sada.

'Tim prije što su u istoj zgradi u Karlovcu svi sudovi, državna odvjetništva i gruntovnica pa se uz relativno mali trošak može zaštititi puno institucija, ljudi i dokumenata, bilo od lažnih bilo od pravih prijetnji i rizika', rekao je.

'Prijetnje bombom stigle su s dvije različite govornice na području grada Karlovca', potvrdila nam je glasnogovornica PU karlovačke Tanja Petrić.